Αλμυρή γιαουρτόπιτα_

Αλμυρή γιαουρτόπιτα, λαχταριστή και πανεύκολη για όλες τις ώρες .

    Για το πασπάλισμα

  • τυρί Κατά βούληση κίτρινο τριμμένο

Μία αφράτη αλμυρή γιαούρτοπιτα για όλες τις ώρες από τους αγαπημένους μας Foodacholics. Μία ελαφριά  αλμυρή γιαούρτοπιτα με διάφορα αλλαντικά και τυρί κίτρινο που λιώνει ιδανική για ορεκτικό ή και για μπουφέ. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τον μπουφέ σας με αυτήν την πίτα.

Μετά την Εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς  φύλλο αυτή η γιαουρτόπιτα θα γίνει η αγαπημένη μας. Πάρτε μερικά κομμάτια σαν κολατσιό στην παραλία και δε θα το μετανιώσετε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τοποθετούμε τσαλακωμένα τα μισά φύλλα κρούστας σε λαδωμένο ταψί 34×26 εκ.

Έπειτα απλώνουμε από το μείγμα με το γιαούρτι και βάζουμε ρίγανη, τα αλλαντικά της επιλογής μας, τις κόκκινες ψημένες πιπεριές, λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί και από πάνω λίγο μείγμα από το γιαούρτι ακόμη. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.

Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για λεμονόπιτα με γιαούρτι

Αλείφουμε με το μείγμα από το γιαούρτι που μας έχει απομείνει, πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:

Αλμυρή _γιαουρτόπιτα_

Η συνταγή είναι των αγαπημένων μας foodaholics.gr

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close