Φρουτοσαλάτα με σιρόπι

Για σήμερα σας έχουμε ανοιξιάτικη φρουτοσαλάτα με σιρόπι. Μετά το φαγοπότι που όλοι μας ρίξαμε την Κυριακή του Πάσχα, έχουμε ανάγκη από κάτι ελαφρύ και δροσιστικό για να καλύψει τις λιγούρες μας.

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μαζί μία πολύ νόστιμη, δροσιστική ανοιξιάτικη φρουτοσαλάτα με σιρόπι .

Φυσικά η παρασκευή της είναι πανεύκολη. Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη φρουτοσαλάτα τόσο μοναδική είναι το αρωματικό σιρόπι που θα την συνοδεύσουμε. Μία φρουτοσαλάτα με διάφορα φρούτα όπως φράουλες, αχλάδια, πορτοκάλια και άλλα και με ένα πολύ αρωματικό και ελαφρύ σιρόπι που έρχεται να ολοκληρώσει την γεύση.

Η φρουτοσαλάτα με σιρόπι είναι μία πολύ καλή επιλογή για το παιδικό πάρτι. Μόνο που αν την προορίζουμε για παιδιά πρέπει να παραλείψουμε το ρούμι, σαν υλικό στο σιρόπι. Είναι ιδανική για παιδιά αφού είναι γεμάτη βιταμίνες.

Δείτε ακόμα Ζαχαρωτές φράουλες μούρλια ιδανικές για κέρασμα

Με τα χαρούμενα χρώματά της κι ένα έξυπνο στήσιμο επίσης, μπορείτε να κάνετε τα παιδιά και τους φίλους σας, να αγαπήσουν τα φρούτα! Επίσης είναι μία πολύ χορταστική και υγιεινή λύση για τις λιγούρες της ημέρας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για το σιρόπι

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι έτσι ώστε να κρυώσει και να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως στην φρουτοσαλάτα μας. Βάζουμε λοιπόν το νερό και την ζάχαρη, μαζί με το μέλι και τον χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε το μείγμα μας για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Στην συνέχεια κατεβάζουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας. Προσθέτουμε επίσης και το ρούμι. Ανακατεύουμε. Όταν κρυώσει το σιρόπι, αφαιρούμε τα φύλλα μέντας και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.

Εκτέλεση για την φρουτοσαλάτα

Πλένουμε όλα μας τα φρούτα, τα καθαρίζουμε από τυχόν φλούδες και τα τεμαχίζουμε σε μεγάλους κύβους. Τα ανακατεύουμε απαλά σε ένα μεγάλο μπολ για να αναμειχθούν. Από το πορτοκάλι προσπαθούμε τα πάρουμε τα φιλετάκια, αφαιρώντας τις άσπρες ίνες.

Περιχύνουμε την φρουτοσαλάτα με το κρύο σιρόπι και την βάζουμε σκεπασμένη με μία πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για να παγώσει. Σερβίρουμε την φρουτοσαλάτα σε ποτήρια με λίγο από το σιρόπι μας και γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.

Tips για Φρουτοσαλάτα με σιρόπι

Μπορούμε αντί για φύλλα μέντας να βάλουμε δυόσμου. Αν θέλουμε να προσφέρουμε την σαλάτα σε παιδιά μπορούμε να παραλείψουμε το ρούμι, στο σιρόπι. Στο γαρνίρισμα μπορούμε να βάλουμε φύλλα δυόσμου ή να μην βάλουμε καθόλου φύλλα. Τα φρούτα για την φρουτοσαλάτα είναι προτιμότερο να είναι ώριμα μεν, σφιχτά δε.

Βγαίνουν 10 με 12 μερίδες. Μπορούμε να διατηρήσουμε την φρουτοσαλάτα στο ψυγείο άφοβα για 3 μέρες περίπου, σκεπασμένη με μεμβράνη.

Φρουτοσαλάτα _με_ σιρόπι_ Φρουτοσαλάτα _με_ σιρόπι_ Φρουτοσαλάτα _με_ σιρόπι__συνταγή_ Φρουτοσαλάτα _με_ σιρόπι__συνταγή_ Φρουτοσαλάτα _με_ σιρόπι__συνταγή_ φρουτοσαλάτα_συνταγή_ φρουτοσαλάτα_συνταγή_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close