Συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με βίδες, ζαμπόν και τυριά με μία δροσερή και απολαυστική σώς κέτσαπ από τον Γιώργο Ζώλη.
Υλικά:
- βίδες 500 γραμμάρια
- βουτυρο 40 γραμμάρια
- αλατι 1½ κουταλιά της σούπας
- ζαμπόν 300 γραμμάρια
- μιξ τυριών 300 γραμμάρια light
Για τη σώς :
Για τη διακόσμηση:
- αυγα 2 βρασμένα
Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν τόσο περισσότερο έχουμε ανάγκη από ελαφριά αλλά χορταστικά γεύματα. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να σας δείξουμε την αγαπημένη μας συνταγή για μακαρονοσαλάτα με βίδες, ζαμπόν και σώς κέτσαπ από τον Γιώργο Ζώλη. Μπορείτε να την φτιάξετε στα γρήγορα για μεσημεριανό ή για βραδινό ενώ μπορείτε να την κάνετε και για οικογενειακή σαλάτα για να συνοδεύσετε σπιτική πίτσα!
Μας αρέσει να μοιραζόμαστε συνταγές εύκολες, γρήγορες που τις περισσότερες φορές σου επιτρέπουν να πειραματιστείς με τα υλικά. Διότι ξέρουμε πως είναι να τρέχεις όλη μέρα και να μην έχεις χρόνο για σούπερ μάρκετ.
Μία τέτοια συνταγή είναι κι αυτή η μακαρονοσαλάτα από τον αγαπημένο μας Γιώργο Ζώλη, που κάθε του συνταγή είναι επιτυχία! Δροσερή μακαρονοσαλάτα με βίδες και μία απολαυστική και εύκολη σώς κέτσαπ!
Δείτε την εκτέλεση για την καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με βίδες ζαμπόν και σώς κέτσαπ:
Αντε σημερα σας παω σε κατι πιο δροσερο να μην γκρινιαζετε…. (Νεο βιντεο) Δροσερή Σαλάτα με Ζυμαρικά! Η Καλοκαιρινή Μακαρονοσαλάτα με Βίδες, Μαγιονέζα, Κέτσαπ, Ζαμπόν, Τυρί! Την συνταγη θα την βρειτε στο πρωτο σχολιο

Εκτέλεση
Σε 2 λίτρα νερό προσθέτουμε μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι. Μόλις το νερό έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τις βίδες. Ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφού βράσουν τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το βούτυρο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε σε μία σαλατιέρα.


Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το μιξ τυριών και ανακατεύουμε την μαγιονέζα και την κέτσαπ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε την σαλάτα με την σώς και διακοσμούμε με τα βρασμένα και κομμένα στα 4 αυγά.

Tips
Το βούτυρο είναι προαιρετικό. Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα. Η συνταγή είναι για 5-6 άτομα.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr