Μουσακάς για αρχάριες: Ο πιο εύκολος μουσακάς βήμα βήμα

Μουσακάς για αρχάριες! Δείτε πως να φτιάξετε το παραδοσιακό αυτό ελληνικό φαγητό, ακόμη και αν δεν είστε καλή ή έμπειρη στη μαγειρική. Ο πιο εύκολος παραδοσιακός μουσακάς βήμα βήμα.

Το καλοκαίρι είναι ο καιρός για να φτιάχνουμε τις αγαπημένες μας συνταγές με λαχανικά. Μια από αυτές τις συνταγές είναι ο μουσακάς. Ψητά λαχανικά, πεντανόστιμος κιμάς και μια βελούδινη μπεσαμέλ συνθέτουν το τέλειο αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης Μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και τυριά σαν σουφλέ

Μουσακάς για αρχάριες 3

 

(For the ground meat):

– (5 tbsp. olive oil)
– (1 big onion, grated)
– (1 clove garlic, grated)
– (700 g ground beef)
-(50 ml white wine)
– (500 g tomato sauce)
– (1 bay leaf)
-(1 tsp. salt)
– (1 pinch of sugar)
– (1/2 tsp. pepper)
– (1 tsp. oregano)
– (1/2 tsp. nutmeg)
-(1/2 bunch of parsley)

(For the bechamel sauce) :

– (150 g butter)
– (150 g plain flour)
– (1300 ml milk)
-(1 & 1/2 tsp. salt)
– (1/2 tsp. nutmeg)
-(1/3 tsp. pepper)
-(50 g parmesan, grated)
– (3 egg yolks)

(For dusting):

– (breadcrumbs)
– (parmesan, grated)

Μουσακάς για αρχάριες Μουσακάς για αρχάριες 2

Μουσακάς για αρχάριες- Εκτέλεση

Close