Μουσακάς για αρχάριες! Δείτε πως να φτιάξετε το παραδοσιακό αυτό ελληνικό φαγητό, ακόμη και αν δεν είστε καλή ή έμπειρη στη μαγειρική. Ο πιο εύκολος παραδοσιακός μουσακάς βήμα βήμα.
- πατατες 2 μεγάλες
- κολοκυθάκια 2 μεγάλα
- μελιτζάνα 2 μεγάλες
Υλικά
- ελαιολαδο 5 κ.σ.
- κρεμμυδι 1 μεγάλο . τριμμένο
- σκορδο 1 σκελίδα , τριμμένο
- κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ.
- κρασι 50 ml λευκό
- σάλτσα ντομάτας 500 γρ.
- δάφνη 1
- αλατι 1 κ.γ.
- ζαχαρη 1 πρέζα
- πιπέρι 1/2 κ.γ.
- ρίγανη 1 κ.γ.
- μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ.
- μαιντανος 1/2 ματσάκι , ψιλοκομμένος
Για τον κιμά
- βουτυρο 150 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ.
- γάλα 1300 ml
- αλατι 1 & 1/2 κ.γ.
- μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ.
- πιπέρι 1/3 κ.γ.
- παρμεζανα 50 γρ. , τριμμένη
- αυγα 3 κρόκοι
Για την μπεσαμέλ
Το καλοκαίρι είναι ο καιρός για να φτιάχνουμε τις αγαπημένες μας συνταγές με λαχανικά. Μια από αυτές τις συνταγές είναι ο μουσακάς. Ψητά λαχανικά, πεντανόστιμος κιμάς και μια βελούδινη μπεσαμέλ συνθέτουν το τέλειο αποτέλεσμα.
Δείτε επίσης Μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και τυριά σαν σουφλέ
(For the ground meat):
– (5 tbsp. olive oil)
– (1 big onion, grated)
– (1 clove garlic, grated)
– (700 g ground beef)
-(50 ml white wine)
– (500 g tomato sauce)
– (1 bay leaf)
-(1 tsp. salt)
– (1 pinch of sugar)
– (1/2 tsp. pepper)
– (1 tsp. oregano)
– (1/2 tsp. nutmeg)
-(1/2 bunch of parsley)
(For the bechamel sauce) :
– (150 g butter)
– (150 g plain flour)
– (1300 ml milk)
-(1 & 1/2 tsp. salt)
– (1/2 tsp. nutmeg)
-(1/3 tsp. pepper)
-(50 g parmesan, grated)
– (3 egg yolks)
(For dusting):
– (breadcrumbs)
– (parmesan, grated)
Μουσακάς για αρχάριες- Εκτέλεση
https://www.youtube.com/watch?v=FQoI_bQepuI
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες