Συνταγή για ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου με χειροποίητες πίτες για μεσημεριανό

Συνταγή για ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με χειροποίητες πίτες

Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλο με όλα τα μυστικά για να βγουν νόστιμα και ζουμερά και χειροποίητες πίτες καλύτερες και από ψητοπωλείου, για το μεσημεριανό.

Υλικά:

Για τα λαχανικά:

Για το άλειμμα στα σουβλάκια:

Για τις πίτες:

Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλο με μαριναρισμένα λαχανικά ψημένα στα κάρβουνα αλλά και με εναλλακτικούς τρόπους ψησίματος  με όλα τα μυστικά τους για να βγουν ζουμερά και νόστιμα. Συνοδεύονται με χειροποίητες πίτες καλύτερες και από του ψητοπωλείου.

Σουβλάκια κοτόπουλο στο σχαροτήγανο

Τα σουβλάκια κοτόπουλο είναι μία πιο υγιεινή πρόταση για σουβλάκι με προφανώς λιγότερες θερμίδες από ότι τα χοιρινά. Αν λοιπόν σας αρέσουν αλλά σας βγαίνουν μονίμως στεγνά και καρβουνιασμένα σήμερα θα σας δείξουμε όλα τα μυστικά για να είναι ζουμερά και καλοψημένα με φυσικά απίστευτη νοστιμιά.

Φτιάχνουμε λοιπόν ζουμερά και νόστιμα σουβλάκια κοτόπουλο με χειροποίητες πίτες καλύτερες και από του ψητοπωλείου. Κι αν δεν έχετε κάρβουνα, στα tips, στο τέλος της συνταγής θα δούμε όλους τους εναλλακτικούς τρόπους να τα ψήσετε με το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με χειροποίητες πίτες:

Συνταγή για ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου με χειροποίητες πίτες για μεσημεριανό

Εκτέλεση για τα σουβλάκια κοτόπουλο

Παίρνουμε το στήθος κοτόπουλο και τα μπούτια κοτόπουλο και τα κόβουμε σε κομμάτια για σουβλάκι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και τη σκόνη κρεμμυδιού. Επίσης προσθέτουμε το κάρυ και το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε καλά, να μαριναριστούν από όλες τις πλευρές.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά τεμαχισμένη, την πράσινη πιπεριά τεμαχισμένη και το ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο και τεμαχισμένο. Ρίχνουμε στα λαχανικά τη κρέμα μπαλσάμικου, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Τα αφήνουμε κι αυτά στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστούν. Παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκι και περνάμε εναλλάξ κρέας και λαχανικά. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό λεμονιού και αλείφουμε τα σουβλάκια. Έπειτα τα ψήνουμε στα κάρβουνα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν μέχρι μέσα.

Εκτέλεση για τις πίτες

Σε ένα μπολ βάζουμε την ξερή μαγιά, το χλιαρό γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη. Έπειτα προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο και το αλάτι.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ωραία ζύμη και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος και έπειτα την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την χωρίζουμε σε 5 κομμάτια.

Σπιτικά χοιρινά σουβλάκια σαν αγοραστά

Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπάλα και σκεπάζουμε τις μπάλες ζύμης για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. Έπειτα τις ανοίγουμε με τον πλάστη σε τετράγωνες πιτούλες. Τηγανίζουμε στο σχαροτήγανο με λίγο ηλιέλαιο και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Tips

Το κάρυ είναι προαιρετικό. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο grill ή στο σχαροτήγανο.

Συνταγή για ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου με χειροποίητες πίτες για μεσημεριανό

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελινα Σκλαβου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr