Αρνίσια παϊδάκια-στη σχάρα-με 5 υλικά-για την-Τσικνοπέμπτη-συνταγή-

Τσικνοπέμπτη: Αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα με όλα τα μυστικά τους

Συνταγή για αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικα για να γίνου επιτυχημένα

Υλικά:

Για το σερβίρισμα :

Συνταγή για αρνίσια παϊδάκια από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη με μόλις 5 υλικά για την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο. Με μία απλή μαρινάδα για να μην αλλοιωθεί η γεύση του κρέατος θα γίνουν ο καλύτερος μεζές. Ούτε κοκαλάκι δε θα μείνει.

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει κι εμείς περισσότερο ανυπομονούμε γι’ αυτή τη μέρα, παρά για του Αγίου Βαλεντίνου. Όπως και να ‘χει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει σε μόλις λίγα λεπτά, πώς μπορούμε να απολαύσουμε τα αρνίσια παϊδάκια την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο.

Ενώ στο βίντεο υπάρχουν και μερικές εύκολες προτάσεις για επιπλέον ορεκτικά σε μία ψησιματική. Αυτά τα αρνίσια παϊδάκια δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα με 5 υλικά για την Τσικνοπέμπτη:

Αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα με όλα τα μυστικά τους

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε τα αρνίσια παϊδάκια και τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Έπειτα τα αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο για να έρθουν και να αρωματιστούν καλά με τη μαρινάδα τους. Αφού ετοιμάσουμε τα κάρβουνα τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν καλά. Σερβίρουμε με επιπλέον αλάτι και χυμό λεμονιού.

Παϊδάκια στο σχαροτήγανο

Αρνίσια παϊδάκια-στη σχάρα-με 5 υλικά-για την-Τσικνοπέμπτη-συνταγή-

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Μυστικά για παϊδάκια

Η μαρινάδα θα νοστιμίσει το κρέας και θα μαλακώσει τις ίνες του κάνοντάς το τρυφερό και ζουμερό. Ακόμα και μια απλή μαρινάδα με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη που θα μείνει πάνω στο κρέας κάποιες ώρες πριν το ψήσουμε, θα κάνει μεγάλη διαφορά. Εμείς όμως σας προτείνουμε και πιο σπέσιαλ μαρινάδες, με τα σωστά αρωματικά ανά είδος κρέατος.

Για αρνίσια και κατσικίσια παϊδάκια

Από τα πιο ταιριαστά μυρωδικά είναι το δεντρολίβανο, η ρίγανη, το θυμάρι, η μαντζουράνα και η δάφνη. Επιλέγουμε, λοιπόν, ένα εξ αυτών, για να δώσουμε σαφή αρωματικό χαρακτήρα στο ψητό μας, και το συνδυάζουμε με λάδι και λευκό ξηρό κρασί ή λεμόνι. Μια μαρινάδα με γιαούρτι θα απαλύνει τη γεύση του αρνιού, χωρίς να την εξαφανίζει.

Υλικά που δαμάζουν το χαρακτήρα του είναι το σκόρδο, το ξίδι και η μουστάρδα, σε συνδυασμό με ένα από τα προαναφερθέντα μυρωδικά. Στην Ανατολή, το αρνάκι συνδυάζεται με δυνατά μπαχαρικά, συνήθως σε σύνθετους συνδυασμούς: κουρκουμάς, κάρι, σκόνη μουστάρδας, κύμινο, κανέλα, τα οποία αρωματίζουν αποτελεσματικά αναμεμειγμένα συνήθως με γιαούρτι. Y Θαυμάσιος συνδυασμός: δεντρολίβανο ή ρίγανη με ξίδι και σκόρδο.

Το πρόβειο κρέας το μαρινάρουμε άφοβα σε «δυνατά» υλικά, όπως κρασόξιδο ή λεμονοχυμό, τα οποία συνδυάζουμε με σκόρδο και μυρωδικά, όπως δεντρολίβανο ή δάφνη. Εξίσου έντονα και ταιριαστά τα μπαχαρικά: κεδροκούκουτσα, μπούκοβο, κανέλα, κουρκουμάς, ανάμεικτα πιπέρια.

Πώς τα ψήνουμε Αφού μαρινάρουμε τα παϊδάκια για μερικές ώρες (γύρω στις 3-5 ώρες συνήθως) και πριν τα ψήσουμε, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε λίγη ώρα, να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Τα σκουπίζουμε ελαφρώς από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου ή στο γκριλ του φούρνου για περίπου 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν αλλά να είναι ζουμερά.

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr