ατομικά-μπακλαβαδάκια-με-σοκολάτα-συνταγή-

Σοκολασμένα μπακλαβαδάκια, μπουκιά και συχώριο για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει! Αυτά τα σοκολατένια μπακλαβαδάκια είναι το τέλειο κέρασμα.

Δείτε ακόμα Μπακλαβαδάκια με μήλο (βίντεο)

Σε όλους αρέσει ο μπακλαβάς! Αν θέλετε λοιπόν να εξελίξετε λίγο παραπάνω την έτσι και αλλιώς πανέμορφη γεύση του, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα ατομικά σοκολατένια μπακλαβαδάκια. Είναι σκέτη σοκόλαση και αποτελούν το τέλειο κέρασμα για γιορτές και καλεσμένους.

Ατομικά σοκολατένια μπακλαβαδάκια

Δείτε παρακάτω τα ατομικά ατομικά σοκολατένια μπακλαβαδάκια

ατομικά-μπακλαβαδάκια-με-σοκολάτα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα ατομικά σοκολατένια μπακλαβαδάκια

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καλά ψιλοκομμένα αμύγδαλα με την κανέλα σε σκόνη, το γαρίφαλο σε σκόνη και την τριμμένη φρυγανιά. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την φλούδα λεμονιού και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Σε ένα ταψί του φούρνου στρώνουμε ένα πολίτικο φύλλο, το βουτυρώνουμε καλά με φρέσκο βούτυρο και σκορπίζουμε από πάνω λίγη από την γέμιση.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, τόσα όσα να έχουμε το πάχος που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 160 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακός μπακλαβάς από την Μικρά Ασία- Συνταγή με όλα τα μυστικά της

Σιροπιάζουμε τον καυτό μπακλαβά με κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να τραβήξει καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφού έχει κρυώσει ο μπακλαβάς περιχύνουμε με την σοκολάτα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

ατομικά-μπακλαβαδάκια-με-σοκολάτα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close