Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο

Γευστικότατο Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο για όλες τις περιστάσεις .

Ένα Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο που μοιάζει και με τούρτα θα φάμε σήμερα. Είναι μία εξαιρετική επιλογή και για γενέθλια λοιπόν. Θα φτιάξουμε μία πεντανόστιμη μπισκοτένια βάση με μπισκότα πτι μπερ και μερέντα.

Από πάνω θα βάλουμε μία αφράτη κρέμα που θα λιώσει στο στόμα μας και θα το γαρνίρουμε με ένα πλούσιο γλάσο καραμέλας που θα έχει ίδια υφή με το μέλι. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί να σας αρέσει και το γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και άλλα 3 υλικά (βίντεο).

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πιο σοκολατένιο Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο :

Cheesecake- με- καραμελωμένο- ζαχαρούχο-

Εκτέλεση για την βάση

Στην αρχή θρυμματίζουμε τα μπισκότα πτι μπερ στο μούλτι. Τα προσθέτουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και την μερέντα. Τα ανακατεύουμε και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το μεταφέρουμε σε ένα ταψί 24 εκ. και το στρώνουμε πατώντας το καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά για να παγώσει.

Εκτέλεση για την κρέμα

Στην αρχή χτυπάμε την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψει και στην συνέχεια προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Χτυπάμε τα υλικά μας για να ενσωματωθούν. Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα μας μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε ξανά.

Εκτέλεση για το γλάσο καραμέλας

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε την ζάχαρη για να λιώσει. Σε ένα φλιτζάνι του καφέ ανακατεύουμε την ζελατίνη με λίγο από το βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφού λιώσει η ζάχαρη κατεβάζουμε από την φωτιά το σκεύος και με προσοχή ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο ζεστό νερό.

Ξαναβάζουμε το σκεύος στη φωτιά και ανακατεύουμε με προσοχή γιατί πιτσιλάει μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφού το μείγμα γίνει λείο το απομακρύνουμε και πάλι από την φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη και την γλυκόζη.

Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο

Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου με σφολιάτα

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο για να γίνει παχύρρευστο σαν μέλι. Μόλις πήξει ξεκινάμε την συναρμολόγηση.

Εκτέλεση για την συναρμολόγηση

Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και βάζουμε πάνω από το ταψί την κρέμα μας. Πάνω από την κρέμα προσθέτουμε την καραμέλα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά κι αν θέλουμε διακοσμούμε με καραμελωμένο ζαχαρούχο το οποίο θα το βάλουμε σε κορνέ και κομμάτια καραμέλας.

Tips για το Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο

Τα κομμάτια καραμέλας τα φτιάχνουμε βάζοντας ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια σε μία λαδόκολλα ρίχνουμε με το κουτάλι το μείγμα με την ζάχαρη και αφήνουμε την καραμέλα μετά να παγώσει. Κόβουμε τα κομμάτια αφού παγώσει και είναι έτοιμα.

Αντί για καραμέλα μπορείτε να βάλετε σοκολάτα. Αντί για ζελατίνη μπορούμε να βάλουμε ζελατίνη σε φύλλα που θα τα μουσκέψετε πρώτα σε νερό να μαλακώσουν και μετά θα τα στραγγίζετε καλά και θα τα ενσωματώσετε στο μείγμα της καραμέλας!!

Cheesecake- με -καραμελωμένο -ζαχαρούχο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close