Συνταγή για αφράτα χωριάτικα πιτσάκια με σπιτική ζύμη γεμισμένα με φέτα αντί για τυριά που λιώνουν, γαλοπούλα και μπέικον.
Υλικά:
- ελαιολαδο 50 ml
- Γάλα φρέσκο 50 ml
- νερό 150 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 8 γραμμάρια (1 φακελάκι)
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- ζαχαρη 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 270 γραμμάρια
- αλεύρι σκληρό 70 γραμμάρια κίτρινο
Για την γέμιση:
- σάλτσα ντομάτας 250 ml για πίτσα
- γαλοπουλα 5-10 φέτες
- μπεικον 5-10 φέτες
- φέτα 300 γραμμάρια
Σαν οικογένεια προτιμούμε την φέτα από τα τυριά που λιώνουν. Γι’ αυτό και όταν βρήκαμε αυτήν την συνταγή για πιτσάκια με φέτα ξετρελαθήκαμε και είπαμε “θα την δοκιμάσουμε”. Θα σας δείξουμε λοιπόν αφράτα πιτσάκια με σπιτική ζύμη, φέτα και αλλαντικά για βραδινό αλλά και για κολατσιό! Τα πιο νόστιμα πιτσάκια που θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Τα πιτσάκια αρέσουν σε όλους. Στην Ιταλία βέβαια η πίτσα και τα πιτσάκια έχουν λίγη γέμιση με πολύ λίγα και απλά υλικά. Εδώ είμαστε Ελλάδα και μας αρέσει η υπερβολή. Οπότε θα ετοιμάσουμε πιτσάκια αλά ελληνικά με φέτα αντί για τυριά που λιώνουν.
Είναι από τα πιο νόστιμα πιτσάκια που έχετε δοκιμάσει με μεσογειακή γεύση και άρωμα και την πιο εύκολη και αφράτη ζύμη. Την ίδια ζύμη μπορούμε να την φτιάξουμε και για μεγάλες οικογενειακές πίτσες. Περιμένουμε τα σχόλιά σας!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νόστιμα πιτσάκια με φέτα και αφράτη ζύμη:

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο γάλα χλιαρό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και την ξερή μαγιά. Ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το κίτρινο αλεύρι και ζυμώνουμε παράλληλα, μέχρι να πάρουμε μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αλευρώνουμε λίγο το μπολ, βάζουμε την ζύμη μέσα και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα σε ζεστό φούρνο να φουσκώσει.
Έπειτα πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια ή ό,τι άλλο σχήμα μας αρέσει. Με ένα μπολάκι ή ένα ποτήρι, πατάμε τα μπαλάκια μας αρκετά για να ανοίξουν καλά.
Αλείφουμε κάθε πιτσάκι με 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας για πίτσα και απλώνουμε λωρίδες γαλοπούλες και μπέικον. Στο τέλος γεμίζουμε με θρυμματισμένη φέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσουν, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Tips
Μπορούμε να γεμίσουμε και με ντοματίνια ή ντομάτα ή να προσθέσουμε ρίγανη ή βασιλικό.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Rania Sistevari
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr