Συνταγή για χορταστική πίτα με σπιτικό φύλλο και γέμιση από μπέικον, τυρί κρέμα και γραβιέρα, μπουκιά και συχώριο! Νόστιμη και εύκολη.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλιά κόφτη
- νερό 1 κούπα χλιαρό
Για τη γέμιση:
- κρεμμυδι 1 μέτριο ξερό
- πιπεριά 1/2 πράσινη
- μπεικον 6-7 φέτες
- γραβιέρα 100 γραμμάρια
- πελτές ντομάτας 2 κουταλάκια του γλυκού
- τυρί κρέμα 2 κουταλάκια του γλυκού
- φέτα 1-2 χούφτες τριμμένη
- πιπέρι 1 πρέζα
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για χορταστική πίτα με μπέικον, γραβιέρα, φέτα και σπιτικό τραγανό φύλλο, να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Μία παραλλαγή ζαμπονοκασερόπιτας, που δε θα την αλλάζετε με καμία και σίγουρα θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
Λαχταριστή κασερόπιτα με μπέικον σκέτος πειρασμός!
Μία πίτα με γέμιση που θυμίζει και λίγο πίτσα ερχόμαστε να σας δείξουμε σήμερα και σίγουρα αξίζει να την δοκιμάσετε. Χορταστική πίτα με μπέικον, τυρί κρέμα, γραβιέρα και μερικά ακόμη απλά υλικά, με σπιτικό, τραγανό φύλλο και σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη χορταστική πίτα με τραγανό φύλλο μπέικον και τυριά:

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και μέσα στη λακκούβα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με το μίξερ χειρός. Στο τέλος προσθέτουμε το χλιαρό νερό ενώ δουλεύουμε τη ζύμη παράλληλα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Για τη γέμιση σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, μαζί με την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, το μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και αφού πάρουν χρώμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, τον πελτέ ντομάτας, το τυρί κρέμα, την θρυμματισμένη φέτα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε σε ένα ποτηράκι το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα.
Ζαμπονοτυρόπιτα με cottage
Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί και στρώνουμε τα δύο φύλλα κάτω, λαδωμένα μεταξύ τους να προεξέχουν από το ταψί. Στη μέση απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη πίτα με άλλα 2 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους.
Τη ζύμη που προεξέχει από το ταψί την παίρνουμε την πλάθουμε σε μπάλα και ανοίγουμε άλλα δύο μικρότερα φύλλα τα οποία τα απλώνουμε από πάνω λαδωμένα μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα μέχρι να ροδίσει.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αφροδιτη Καραμπα
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr