Συνταγή για εύκολο χούμους με ρεβίθια, πάπρικα και χυμό λεμονιού για σάντουιτς ή και ορεκτικό την περίοδο της Σαρακοστής.
Συνταγή για εύκολο χούμους για το Σαρακοστιανό τραπέζι με ρεβίθια, πάπρικα και χυμό λεμονιού. Αρωματικό, με απλά υλικά και σίγουρα ασυναγώνιστο σε σύγκριση με τα αγοραστά, το χούμους είναι και μία πολύ καλή ιδέα για όταν περισσεύουν ρεβίθια.
Σπιτικό χούμους, το τέλειο νηστίσιμο ορεκτικό
Αν σας περίσσεψαν ρεβίθια ή θέλετε να εμπλουτίσετε το Σαρακοστιανό τραπέζι, τότε σας έχουμε την τέλεια λύση. Σπιτικό χούμους με ρεβίθια και μπαχαρικά που η γεύση τους θα σας ξετρελάνει. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το βάλετε ακόμη και μέσα σε σάντουιτς. Απλά τέλειο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χούμους για το Σαρακοστιανό τραπέζι:

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια με το αλάτι για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για περίπου μία ώρα. Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν. Στη συνέχεια τα λιώνουμε στο multi και αφού λιώσουν προσθέτουμε το αλάτι, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το ταχίνι.
Ορεκτικό για τη Σαρακοστή: Χούμους
Επίσης προσθέτουμε το κύμινο, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη πάπρικα και το ελαιόλαδο. Εάν είναι πηχτός ο χυλός προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχω κρατήσει. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Οι φωτογραφίες της συνταγής είναι της φίλης μας Athena Kartezini Gardikiotes
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr