Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα. Εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα για να γλυκάνουμε  τους καλεσμένους μας στο γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο.

Αν θέλετε ένα παραδοσιακό και συνάμα πρωτότυπο γλυκό με υπέροχη γεύση και τόσο υπέροχη εμφάνιση που να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε την σημερινή μας συνταγή. Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα γεμάτη άρωμα και γεύση μήλου τώρα που έφτασε η εποχή του.

Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα

Μιλάμε φυσικά για τα ψητά μήλα γεμιστά με καρύδι, βερίκοκα, μέλι και χυμό πορτοκαλιού τα οποία θα τα βάλουμε πάνω από μία αφράτη, παραδοσιακή μηλόπιτα. Θα γαρνίρουμε την μηλόπιτα με απολαυστική σαντιγί και θα γλασάρουμε τα μήλα με μαρμελάδα φράουλα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα:

Χριστουγεννιάτικη- μηλόπιτα-

Εκτέλεση για τα ψητά μήλα

Αφαιρούμε από τα μήλα τους σπόρους χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο και έπειτα τα καθαρίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε στο μπολ μας τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.

Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις τρύπες των μήλων με λίγη από την γέμιση σε κάθε μήλο. Περιχύνουμε στην συνέχεια το κάθε μήλο με λίγο μέλι και με λίγο χυμό πορτοκαλιού. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.

Χριστουγεννιάτικη- μηλόπιτα-

Εκτέλεση για την μηλόπιτα

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το καλαμποκέλαιο, την κανέλα, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βάζουμε πρώτα την μία κούπα αλεύρι και στην συνέχεια την δεύτερη πολύ σιγά.

Θέλουμε μία ζύμη όχι πολύ σφιχτή ούτε πολύ μαλακή. Στο τέλος ρίχνουμε και ανακατεύουμε στην ζύμη δύο μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια. Έπειτα βουτυρώνουμε ένα τσέρκι ή σε ένα ταψί ν. 26 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Δείτε ακόμη Μηλόπιτα με κρέμα : Η απόλυτη συνταγή

Χριστουγεννιάτικη- μηλόπιτα-

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί η μηλόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει και αφού κρυώσει την γαρνίρουμε με σαντιγί. Γλασάρουμε τα ψητά μήλα με ένα πινέλο βάζοντάς τους με την μαρμελάδα φράουλα και τα βάζουμε πάνω στην μηλόπιτα.

Δείτε ακόμα Κέικ μηλόπιτα με μαρμελάδα

Χριστουγεννιάτικη- μηλόπιτα-

Tips για την Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα

Τα υλικά για την γέμιση των μήλων διαφέρουν όσων αφορά την ποσότητα ανάλογα με το πόσα μήλα θέλουμε να γεμίσουμε και πόσο γεμάτα τα θέλουμε.

Χριστουγεννιάτικη- μηλόπιτα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close