Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη τούρτα κορμός. Χριστουγεννιάτικη τούρτα κορμός με σπιτικό παντεσπάνι, γλάσο σοκολάτας και σαντιγί σοκολάτας στην γέμιση και φυσική πεντανόστιμη σαντιγί σοκολάτας στην επικάλυψη.
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια κοσκινισμένο
- σπορέλαιο 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1 φακελάκι
- κακαο Μισό κουταλάκι του γλυκού
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
Για την γέμιση
- Γάλα φρέσκο Μισό ποτήρι
- βιτάμ 1 κουταλιά της σούπας
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- κουβερτουρα 30 γραμμάρια
Δεύτερο μείγμα για την γέμιση
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1 φακελάκι
- κακαο 7 κουταλιές της σούπας
- γάλα 1 ποτήρι
Για την επικάλυψη
Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή όπου η ψυχή μας γλυκαίνεται από τα λαμπιόνια και την οικογενειακή αγάπη και θαλπωρή. Έτσι δεν μπορούμε να μην φτιάξουμε ένα γλυκό παραπάνω. Εκτός από τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά όπως είναι οι κουραμπιέδες, οι δίπλες και τα μελομακάρονα υπάρχουν κι άλλα γλυκά όπως αυτή η Χριστουγεννιάτικη τούρτα κορμός.
Σήμερα λοιπόν η αγαπημένη μας Τζένη θα μας δείξει πως μπορούμε να φτιάξουμε μία Χριστουγεννιάτικη τούρτα κορμός, με σαντιγί σοκολάτας, σπιτικό παντεσπάνι και γλάσο σοκολάτας. Αν έχετε γενέθλια μέσα στα Χριστούγεννα αυτή η Χριστουγεννιάτικη τούρτα κορμός θα σας εντυπωσιάσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη τούρτα κορμό :
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Στην συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε εναλλάξ το φρέσκο γάλα και το σπορέλαιο σε δόσεις για χτυπάμε για 2 λεπτά.
Έπειτα σε δόσεις ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την βανίλια. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σε 4 δόσεις την μαρέγκα με τα ασπράδια, ανακατεύοντας πολύ απαλά με μία μαρίζ. Βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί.
Αφού ισιώσουμε απαλά το μείγμα το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 15 λεπτά. Αφού ψήσουμε το παντεσπάνι μας το βγάζουμε από το ταψί και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός με ινδοκάρυδο
Το αφήνουμε να κρυώσει και αφού κρυώσει κόβουμε τα πλαϊνά του τα οποία μπορεί να είναι ξερά και το υπόλοιπο παντεσπάνι το κόβουμε σε 5 ίσες λωρίδες.
Εκτέλεση για την γέμιση
Καλό θα είναι από το προηγούμενο βράδυ να βράσουμε για 2 λεπτά, το μισό ποτήρι φρέσκο γάλα, το βιτάμ, το κακάο και την κουβερτούρα. Αφού βράσουμε το μείγμα μας και ομογενοποιηθεί πλήρως το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα χτυπάμε την σκόνη γκαρνί, με το μισό κουταλάκι του γλυκού κακάο και το φρέσκο γάλα σε σαντιγί. Αφού έχουμε και τα δύο μείγματα έτοιμα με ένα πινέλο περνάμε όλες τις λωρίδες παντεσπανιού με το κρύο γλάσο.
Πάνω από το κρύο γλάσο στρώνουμε και ισιώνουμε μία λεπτή στρώση από την σοκολατένια σαντιγί σε όλες τις λωρίδες του παντεσπανιού. Ρολάρουμε την πρώτη λωρίδα και την βάζουμε στην πιατέλα μας όρθια. Στην συνέχεια παίρνουμε την επόμενη λωρίδα και την τυλίγουμε γύρω γύρω από την όρθια λωρίδα που έχουμε στην πιατέλα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός χωρίς ζάχαρη με 4 υλικά
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες λωρίδες. Στο τέλος χτυ0πάμε και πάλι το φακελάκι γκαρνί μαζί με το κακάο και το γάλα σε σαντιγί. Την δεύτερη σαντιγί μας την βάζουμε γύρω γύρω από το γλυκό και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, χαράζουμε την σαντιγί δίνοντας το σχέδιο των γραμμών.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα