Εύκολα Aνατολίτικα Τυρόψωμα – Ramadan pita with Greek feta cheese

Αυτά τα τυρόψωμα είναι χωρίς προηγούμενο.. Με άρωμα ανατολής θα γίνει ένα από τα αγαπημένα ψωμάκια των παιδιών! για το σχολείο, την εκδρομή, την δουλειά, για όποτε και αν θέλετε είναι η ιδανική επιλογή!

    Για την γέμιση

  • φέτα 300-400 γρ

Ingredients
For dough
1 kg flour
200 gr milk
400 gr water
100 gr sunflower oil
16 gr dry yeast
1 tbsp sugar
1,5 tbsp salt

For inside the dough
300-400 gr Greek feta cheese

For spreading
1 egg
50 gr yoghurt
150 gr cow butter
Sesame

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα,το νερό,την ζάχαρη,το αλάτι,την μαγιά,το αλεύρι,το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου να γίνει μια ωραία ζύμη.Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.

Μετά από 1 ώρα ξαναπλάθουμε λίγο την ζύμη και την χωρίζουμε σε 2 ίσα ζυμάρια.

Βάζουμε μέσα στο ζυμάρι το τυρί και την ανοίγουμε πάνω στο ταψί.Ύστερα την αφήνουμε μέσα στο ταψί για 20 λεπτά.

Σε ένα μπολακι βάζουμε το αυγό,το γιαούρτι,το Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μετά από 20 λεπτά βουτάμε τα δαχτυλά μας στο μείγμα που φτιάξαμε και δίνουμε στο ζυμάρι σχήμα…

Έπειτα πασπαλίζουμε από πάνω από το ζυμάρι με το ίδιο μείγμα και προσθέτουμε και το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 200 c

Η συνταγή μας βγάζει 2 ταψάκια με τυρόψωμα και είναι έτοιμα να τα απολαύστε εσείς και οι αγαπημένοι σας!!

Δείτε εδώ το video της συνταγής:

Εύκολα Aνατολίτικα Τυρόψωμα - Ramadan pita with Greek feta cheese

Καλή σας επιτυχία!!

Close