Συνταγή για εύκολα και νόστιμα ελιοπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου με αφράτη ζύμη γιαουρτιού.

Υλικά:

Για το άλειμμα:

Για το πασπάλισμα:

Συνταγή για εύκολα και νόστιμα ελιοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού για το κολατσιό των μικρών μας στο σχολείο αλλά και για το κολατσιό των μεγάλων στη δουλειά. Ελιοπιτάκια, τόσο αφράτα που θρυμματίζονται με την πιο εύκολη και πετυχημένη ζύμη.

Ελιοπιτάκια με λιναρόσπορο

Αν θέλετε να δοκιμάσει το παιδί ελιές αλλά είναι δύσκολο στα φαγητά, τότε αυτά τα ελιοπιτάκια, μπορεί και να το βοηθήσουν να εξελίξει τις διατροφικές του επιλογές. Σήμερα φτιάχνουμε αφράτα, νόστιμα και με σίγουρη επιτυχία ελιοπιτάκια για το σχολείο, την δουλειά ή το σνακ της οικογένειας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα εύκολα ελιοπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου:

Εύκολα ελιοπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, την ρίγανη, τη θρυμματισμένη φέτα και τις ροδέλες ελιάς. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, στο οποίο έχουμε ανακατέψει μέσα το μπέικιν πάουντερ.

Ελιοπιτάκια βραχάκια

Δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να πάρουμε μία ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό και τα αλείφουμε. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου, κάτω αντίσταση και αέρα. 

Tips

Εμείς βάζουμε κλασικό πρόβειο γιαούρτι αυτό με την πέτσα και ελαιόλαδο. Μπορείτε να βάλετε ό,τι γιαούρτι θέλετε. Γίνονται με σκέτο τυρί αλλά και με ζαμπόν, και πιπεριά. Αυγό δεν βάζουμε στη ζύμη γιατί έτσι γίνονται πιο τραγανά απέξω. Αν θέλετε βάζετε αυγό και θα πάρει λίγο παραπάνω αλεύρι.

Εύκολα ελιοπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr