Συνταγή για εύκολα και γρήγορα κεράσματα με γκοφρέτες, σπιτική μους bueno και γλάσο σε πλαστικά για μπουφέ.
Υλικά:
Για τη κρέμα:
- τυρί κρέμα 400 γραμμάρια
- μασκαρπονε 200 γραμμάρια
- ζαχαρούχο γάλα 1
- κρεμα γαλακτος 1 (200 ml) 35%
- μερεντα 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη
- πραλίνα bueno 1 κουταλιά της σούπας
Για την επικάλυψη:
- μερεντα 200 γραμμάρια
- πραλίνα bueno 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη
- ηλιέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
Για το στόλισμα:
- bueno Κατά βούληση σπασμένα
Είτε ψάχνετε κεράσματα για βάφτιση, είτε για γενέθλια και παιδικό πάρτι, είτε ακόμη και για γιορτή ή μία μάζωξη στο σπίτι αυτά τα κεράσματα σε πλαστικά κυπελάκια είναι ό,τι ψάχνατε. Με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση αυτά τα κεράσματα bueno θα αρέσουν σε όλους. Με βάση από τραγανή γκοφρέτα και απαλή μους με μερέντα και πραλίνα bueno αυτά τα ατομικά γλυκάκια θα τα ζηλέψει και το καλύτερο ζαχαροπλαστείο.
Η ζαχαροπλαστική είναι το πάθος μας και κάθε φορά που έχουμε γιορτή ή γενέθλια, προσπαθούμε να φτιάξουμε σπιτικά γλυκά, διότι τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία πλέον, δουλεύουν σκόνες.
Έτσι βρήκαμε συνταγή για εύκολα κεράσματα με την αγαπημένη μας γεύση bueno και όταν τα δοκιμάσαμε είπαμε ότι δεν γίνεται αυτή η συνταγή να μείνει μυστική!
Λαχταριστά σοκολατένια ατομικά κεράσματα
Κεράσματα με δύο διαφορετικές γκοφρέτες, σπιτική μους και μία πανεύκολη επικάλυψη με μερέντα και πραλίνα bueno. Είναι ένα απαλό γλυκάκι που συνδυάζει τις αγαπημένες μας γεύσεις και είναι ό,τι πρέπει για όσες και όσους δεν έχουν χρόνο για μπελαλίδικες συνταγές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα εύκολα κεράσματα Bueno σε πλαστικά για μπουφέ:

Εκτέλεση για τη βάση
Αρχικά βάζουμε στο μούλτι τις γεμιστές γκοφρέτες με πραλίνα φουντουκιού και τις σοκοφρέτες. Αφού πολτοποιήσουμε τα υλικά μας τα βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τη κρέμα
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Όταν ξεκινάει να πήζει προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε, το ζαχαρούχο γάλα, την μερέντα και την πραλίνα bueno και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μία αφράτη μους.

Εκτέλεση για την επικάλυψη
Βάζουμε σε ένα ποτήρι τη μερέντα, την πραλίνα bueno και το ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να αραιώσει. Το ζεσταίνουμε σταδιακά και ανακατεύουμε.
Κεράσματα με κουβερτούρα

Εκτέλεση για το στήσιμο
Μοιράζουμε τις θρυμματισμένες γκοφρέτες σε πλαστικά κυπελάκια και από βάζουμε την παγωμένη μους. Τελειώνουμε με το γλάσο από μερέντα και διακοσμούμε με κομμένα bueno. Βάζουμε τα γλυκάκια στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά και είναι έτοιμα.
Tips
Βγαίνουν 27 κυπελάκια των 150 γραμμαρίων.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Fratzeska Kazepi
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr