Συνταγή για εύκολο και αφράτο σουφλέ με ψωμί του τοστ αλλαντικά και τυριά . Αν θέλετε κάτι γρήγορο για ορεκτικό στο τραπέζι είναι η ιδανική λύση
Υλικά:
- ψωμι του τοστ 12 φέτες χωρίς κόρα
- αυγα 4
- κρεμα γαλακτος 400 ml 35% λιπαρά
- ζαμπόν 300 γραμμάρια
- τυρί 250 γραμμάρια του τοστ
- μπεικον 200 γραμμάρια
- μανιταρια 1 κονσέρβα σε φέτες
- μοτσαρελα 300 γραμμάρια τριμμένη
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για το ταψί:
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
Ο Γιώργος Ζώλης μας φτιάχνει ένα εύκολο και αφράτο σουφλέ με ψωμί του τοστ, κρέμα γάλακτος και αλλαντικά για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για οποιοδήποτε άλλο τραπέζι του σπιτιού μας. Είναι ιδανικό για ορεκτικό σε ένα τραπέζι και φτιάχνεται με απλά υλικά. Η συνταγή είναι αναλυτική για σίγουρη επιτυχία.
Ο αγαπημένος μας Γιώργος Ζώλης φτιάχνει σήμερα ένα αφράτο και εύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ. Αν λοιπόν σας έχει περισσέψει ψωμί του τοστ και έχει ξεραθεί, δεν χρειάζεται να πάει τίποτα χαμένο. Με τα σωστά υλικά και όλα τα μυστικά του Γιώργου Ζώλη, μπορούμε να το μετατρέψουμε σε ένα λαχταριστό και αφράτο σουφλέ για κάθε τραπέζι του σπιτιού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ με ψωμί του τοστ για τραπέζι:

Σουφλέ με Ψωμί του Τοστ Αλλαντικά και Τυριά. Γρήγορο, Εύκολο και πάνω από όλα Πεντανόστιμο. Συνταγή στο πρώτο σχόλιο
Μερίδες 10 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 45 λεπτά Θερμίδες 420kcal Συνολικός χρόνος 55 λεπτά
Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε. Αλείφουμε ένα ταψί 25×35 εκατοστών με σπορέλαιο. Στρώνουμε φέτες ψωμιού του τοστ, έχοντας αφαιρέσει τη κόρα, στον πάτο του ταψιού. Απλώνουμε πάνω σε κάθε φέτα, μία κουταλιά από το μείγμα αυγών και κρέμας γάλακτος.
Προσθέτουμε μία στρώση τυρί του τοστ και από πάνω μία στρώση ζαμπόν. Σκεπάζουμε με δεύτερη στρώση ψωμιού και ξαναπεριχύνουμε με λίγο από το μείγμα αυγών και κρέμας γάλακτος. Προσθέτουμε ακόμα μία στρώση από τυρί του τοστ.
Προσθέτουμε μανιτάρια, δεύτερη στρώση ζαμπόν και μία στρώση μπέικον. Απλώνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας γάλακτος και αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για περίπου 40 με 50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας στα σχόλια.
Χρήσιμες συμβουλές
Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα. Το μπέικον είναι προαιρετικό.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Άλλες συνταγές για σουφλέ που θα λατρέψεις:
- Το πιο νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με τριβελάκι και αλλαντικά
- Σουφλέ ζυμαρικών με χοντρά μακαρόνια
- Σουφλέ με ψωμί του τοστ πατάτα μπέικον και τυρί!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr