Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα 25η Μαρτίου :
5 εύκολες συνταγές για μπακαλιάρο !
Δείτε τις συνταγές εδω -> daddy-cool.gr
Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!
Δείτε τη συνταγή εδω -> daddy-cool.gr
6 ξεχωριστές προτάσεις για σκορδαλιά!
Δείτε τη συνταγή εδω -> daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Πεντανόστιμο Φιλέτο μπακαλιάρου σαν πλακί
Δείτε επίσης: daddy-cool.grΦανταστικο κουρκούτι για μπακαλιαρο και μυστικα για το ξαλμυρισμα
Δείτε επίσης daddy-cool.gr2 δοκιμασμένες συνταγές για σκορδαλιά με ψωμί και πατάτα!
Τρίτη Πένες με κρέμα γάλακτος και κοτόπουλο
700 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή από μπούτι)
1 πακέτο πένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
500 γραμμάρια μανιτάρια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι μαιντανό ψιλό κομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Στη συνέχεια βράζουμε τις πένες σε άφθονο νερό αλατισμένο για 10-15 λεπτά.
Έπειτα, αλατοπιπερώνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε στην φωτιά. Τοποθετείτε τα φιλέτα του κοτόπουλου μέσα και αλατοπιπερώνετε πάλι από πάνω. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ρίχνετε τη μια σκελίδα σκόρδου και ψήνετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με την άλλη σκελίδα το σκόρδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ
Όταν ροδίσουν τα φιλέτα τα σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και το σκεπάζετε με το καπάκι.Το αφήνετε να βράσει για πέντε λεπτά και προσθέτετε τα μανιτάρια ,την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε καλά και απαλά και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.
Τέλος, στραγγίζετε τις πένες και τις ρίχνετε και αυτές στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράσαμε. Τα αφήνουμε τρία λεπτά να δέσουν όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το μισό από το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας από πάνω με το υπόλοιπο τυρί.
Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε τα μακαρόνια να φτιάξουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου όπως στην συνταγή και να τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, με ρύζι πιλάφι ή και με πουρέ.
Συνταγή από eisaimonadiki.gr
Δείτε επίσης: Λαζάνια με κιμά και μελιτζάνες με αφράτη μπεσαμέλ στο φούρνο
Και νηστίσιμη συνταγή Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας ,κλασική αγαπημένη συνταγή!!
Δείτε τη συνταγή εδω ->daddy-cool.gr/
Τετάρτη Φακές σούπα με λαχανικά και πάπρικα
Υλικά συνταγής:
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο πράσο: 1 μέτριο (μόνο το άσπρο)
Ψιλοκομμένα καρότα: 2 μέτρια
Ντοματοπελτέ: 2 κουταλιές σούπας
Φακές: 300 γρ.
Τριμμένο γαρύφαλλο: 1/2 κουταλάκι
Τριμμένο ξερό τζίντζερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ζωμό λαχανικών ή κότας ή νερό: 2 λίτρα
Ψιλοκομμένες ντομάτες: 1 κονσέρβα των 400 γρ. (κονκασέ)
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 4 κουταλιές σούπας
Σκόνη κόλιαντρο: 2 κουταλάκια τσαγιού
Τριμμένη καπνιστή πάπρικα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Οδηγίες:
1. Σε κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνετε το πράσο, τα καρότα και το σέλερι και τα μαραίνετε για 3 – 4 λεπτά ανακατεύοντας για να μην μαυρίσουν.
2. Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμη.
3. Προσθέτετε το ζωμό (ή το νερό) και τις φακές, δυναμώνετε τη φωτιά να αρχίσουν να βράζουν και στη συνέχεια την χαμηλώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι φακές (μία ώρα περίπου).
4. Προσθέτετε Προσθέτετε το μαϊντανό, τα μπαχαρικά, το κονκασέ και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 – 10 λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από την φωτιά.
5. Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνταγή από radicio.com
Δείτε επίσης Αγκινάρες με αρακά! Ένας υπέροχος συνδυασμός!
Πέμπτη Μοσχάρι µε πάπρικα και γιαούρτι
Υλικά Συνταγής
1.200 γραμμ. μοσχάρι (ποντίκι
νουά ή χτένι σπάλας)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ. πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
2 κόκκινες πιπεριές
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ εμπορίου
1 κ.σ. αλεύρι ή κορνφλάουερ
αλάτι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές. Σε πλασοτέ (ρηχή και φαρδιά) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ ώσπου να γυαλίσει (όχι να κάνει χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Αφού πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν, σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια.
3. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλατίζουμε και αφού σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
4. Σ’ ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο.
5. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
6. Σερβίρουμε με ρύζι. Εναλλακτικά το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινό (στρογγυλό ή κιλότο από μπούτι ή σπάλα).
Συνταγή από argiro.gr
Δείτε επίσης Μπουκίτσες χοιρινού με τυριά, μανιτάρια στην λαδόκολλα
Και νηστίσιμη συνταγή Θαλασσινά κεφτεδάκια
Δείτε τη συνταγή εδω -> daddy-cool.gr
Δείτε επίσης 11 νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι!
Παρασκευή Αρακάς λαδερός, κοκκινιστός με δυόσμο & άνηθο
Συστατικά
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμύδια φρέσκα
2 καρότα
2 πατάτες
100 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. τομάτα κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
1 λίτρο βραστό νερό
450 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
2 κ.σ. άνηθο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
2 κ.σ. δυόσμο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
λίγο δυόσμο
1 λεμόνι, σε φέτες
λίγο ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε σε μικρές φέτες τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κυβάκια 2-3 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τομάτα κονκασέ, τον κύβο λαχανικών και το νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει, μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, χωρίς να κλείσουμε το καπάκι, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τον αρακά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον μισό άνηθο, τον μισό δυόσμο και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο, με φέτες από λεμόνι και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Συνταγή από eirinika.gr
Δείτε επίσης Πεντανόστιμα Κολοκυθάκια & Μελιτζάνες με απίθανο κουρκούτι και συνοδευτικό τζατζίκι !!!!
Σάββατο Γρήγορη κι εύκολη ομελέτα με πατάτες
Υλικά
5 αβγά
1-2 πατάτες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
125 γραμμάρια βούτυρο
¼ του φλιτζανιού τυρί τριμμένο
¼ του φλιτζανιού γαλοπούλα ή ζαμπόν ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε κατάλληλο τηγάνι με το βούτυρο στη φωτιά. Οταν πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα, προσθέτουμε τις πατάτες, τις ανακατεύουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν, για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου. Αν απορροφήσουν όλο το βούτυρο που βάλαμε στην αρχή, προσθέτουμε κι άλλο (για να είναι αρκετό και για τα αβγά που θα ρίξουμε αργότερα).
Χτυπάμε τα αβγά με το τυρί, το αλλαντικό, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις πατάτες.
Ανακατεύουμε λίγο και ολοκληρώνουμε την ομελέτα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν τη διπλώνουμε, αλλά τη σερβίρουμε στρογγυλή, όπως είναι.
Σερβίρεται ιδανικά πάνω σε μια φέτα ψωμιού με ένα λαχανικό της αρεσκείας σας.
Συνταγή από ethnos.gr
Δείτε επίσης: Γιαουρτένιες κοτομπουκιές με trikolore φιογκάκια
Και νηστίσιμη συνταγή Νηστίσιμο ριζότο με μανιτάρια, να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Δείτε τη συνταγή εδω -> .daddy-cool.gr
Κυριακή Λαχταριστό Παστίτσιο για όλη την οικογένεια !!!
Δείτε τη συνταγή εδω -> daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Κοτόπουλο γιουβέτσι στην γάστρα !!!!
Και η νηστίσιμη συνταγή Υπέροχη “Αγιορείτικη νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο με μανιτάρια!”
Δείτε τη συνταγή εδω -> daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Φανταστικοί λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι!
Πίτα εβδομάδας Κασερόπιτα με χωριάτικο φύλλο, σουσάμι και πιπέρι
Υλικά
Χωριάτικο φύλλο (φρέσκια ζύμη ψυγείου)
μπόλικο πιπέρι
250 ml ελαιόλαδο για τα φύλλα
σουσάμι για πασπάλισμα.
500 ml γάλα
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
500 γρ. κασέρι
500 γρ. γραβιέρα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
Για την γέμιση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C βαθμούς σε αέρα.
Σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά βάζουμε το γάλα και περιμένουμε να πάρει μία βράση. Με το που πάρει μία βράση, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και την πάπρικα και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι το σιμιγδάλι να δέσει το γάλα. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ γιατί θα δώσει σώμα στη γέμιση μας.
Μόλις το γάλα πάρει την υφή μίας σφιχτής μπεσαμέλ, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προσθέτουμε μέσα τα τυριά και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Μόλις κρυώσει το μείγμα, βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Για την πίτα
Παίρνουμε ένα ταψί 35×40 εκ. και με ένα πινέλο το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο.
Στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί (το κάθε φύλλο να καλύπτει το μισό ταψί). Ραντίζουμε με ελαιόλαδο χωρίς να ακουμπάει το πινέλο πάνω στα φύλλα (προσέχουμε να βάλουμε και στα πλαϊνά του φύλλου).
Στρώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αφήνοντας 3 για το τέλος για να φτιάξουμε τη βάση μας, ραντίζοντας το κάθε ένα με ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα της βάσης που δημιουργήσαμε και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού.
Πασπαλίζουμε με διάφορα αρωματικά της αρεσκείας μας.
Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψουμε τη γέμιση, ραντίζοντας με ελαιόλαδο κάθε φορά. Τυλίγουμε λίγο τα πλαϊνά προς τα μέσα. Βάζουμε όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει στα πλαϊνά μας και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια της κασερόπιτας και φροντίζουμε να πάει παντού. Χρησιμοποιούμε όλο το λάδι.
Χαράσσουμε την πίτα μας σε 12 κομμάτια. Αν δυσκολευόμαστε να κόψουμε την πίτα, τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή. Τοποθετούμε την κασερόπιτα στη υψηλή σχάρα για να μπορεί να ψηθεί καλύτερα.
Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε.
Μπορούμε να βάλουμε την κασερόπιτα στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες.
Σερβίρουμε την πίτα μας με φρέσκια ρίγανη, με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνταγή από: supersyntages.gr
Δείτε επίσης: Πεντανοστιμη, εύκολη ζαμπονοτυροπιτα!
Νηστίσιμη πίτα εβδομάδας Πατατόπιτα !!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 1.5κιλο πατάτες σε αλατισμένο νερό.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο,μαϊντανό.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μισό φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Το ρίχνουμε στο μείγμα με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
Η γέμιση είναι έτοιμη.
Για το φύλλο έβαλα σε μια λεκάνη ένα ποτήρι νερό λίγο αλάτι 2κουταλιες ξύδι. 3 κουταλιές ελαιόλαδο και αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε μισή ώρα και ανοίγουμε τα φύλλα.
Εγώ έβαλα τρία κάτω αλειμμένα μεταξύ τους με λάδι την γέμιση και τελείωσα με δύο φύλλα επάνω. Χαράζουμε την πίτα λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στους 180βαθμους για μια ώρα περίπου να ροδίσει.
Συνταγή από mageirikhkaisuntages.blogspot.com
Δείτε επίσης: Πεντανόστιμη Κολοκυθόπιτα νηστίσιμη !
1ο Γλυκό εβδομάδας Κωκ ταψιού !!!!
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 155 γραμμάρια φαρίνα αλεύρι,1 βανίλια και ανακατεύουμε με μαρίζ πολύ απαλά.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Όταν κρυώσει το κόβουμε στην μέση.
ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα να ζεσταθεί με 1 κούπα.ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,2 κρόκους αυγών.
ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 250 γραμμάρια Βιτάμ,60 γραμμάρια κακάο,250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας γάλα και το βράζουμε 1 λεπτό.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 κούπα νερό,1 κούπα ζάχαρη 2 λεπτά.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα σιροπιάζομαι ρίχνουμε την κρέμα τοποθετούμε πάνω το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζομαι και ρίχνουμε το γλάσο!!
Συνταγή από mageirikhkaisuntages.blogspot.com
Δείτε επίσης: Εντυπωσιακή τουρτίτσα με κρέπες και μερέντα
2o Γλυκό εβδομάδας νηστίσιμο Νηστίσιμος κορμός με χαλβά και ταχίνι
Υλικά Συνταγής
400 γραμ. χαλβάς του μπακάλη (κομμένος σε ακανόνιστα χοντρά κομμάτια)
300 γραμ. κουβερτούρα (λιωμένη και χλιαρή)
150 γραμ. ταχίνι (ολικής άλεσης)
100 γραμ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)
Εκτέλεση
Πανεύκολο νηστίσιμο μωσαϊκό ή αλλιώς νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Ακολουθήστε τη συνταγή αλλά και τα μυστικά που θα βρείτε παρακάτω και απογειώστε τη γεύση.
Λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα. Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα την αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι ολικής. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα με μια μαλακή σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το ταχίνι με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε το χαλβά χοντροκομμένο καθώς και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά. Δημιουργείται μια μάζα σοκολάτας, όπως στο κανονικό μωσαϊκό σοκολάτας με μπισκότα.
Βάζουμε το μωσαϊκό σε μια λαδόκολλα ή σε μία μεμβράνη και ρολάρουμε δίνοντας το σχήμα του κορμού. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για περίπου 2 ώρες ώσπου να κόβεται.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Είναι ένα νόστιμο γλυκό ή υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια.
Μυστικά για το νηστίσιμο μωσαϊκό
•Αφήνουμε τη σοκολάτα αφού λιώσει σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί, να γίνει χλιαρή.
•Χρησιμοποιήστε ταχίνι ολικής άλεσης και απογείωσε τη γεύση του μωσαϊκού.
•Αυτό το νηστίσιμο μωσαϊκό με ταχίνι και χαλβά σηκώνει παραλλαγές. Μπορείτε να βάλετε μίξη ξηρών καρπών ή κράνμπερι και σταφίδες. Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού, ή ακόμα και κονιάκ ή λικέρ.
•Αν αγαπάτε τα πολύ γλυκά – γλυκά, τότε μπορείτε να προσθέσετε στο ταχίνι 1-2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο. Εγώ δεν βάζω γιατί μου αρκεί όλη η γλύκα του χαλβά.
•Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 ήδη χαλβά, χαλβά με σοκολάτα ή όποιο χαλβά σας αρέσει.
•Προτού ρίξετε τα κομμάτια του χαλβά στο ταχίνι με τη σοκολάτα, να σιγουρευτείτε ότι έχει κρυώσει τελείως το μείγμα. Αλλιώς θα λιώσει ο χαλβάς και δεν θα έχουμε την υπέροχη υφή του μέσα στο μωσαϊκό.
Συνταγή από την argiro.gr
Δείτε επίσης: Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου όνειρο!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα