Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα – Συνταγές με το αρνί ή το κατσικάκι που περίσσεψε από το Πάσχα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/4/19-05/5/19

Δείτε τις συνταγές ΕΔΩ

και ΕΔΩ

Τρίτη – Αυγοσαλάτα με τα κόκκινα αυγά του Πάσχα!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/4/19-05/5/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Δείτε επίσης Δε πεταμε τιποτα!ΙΣυνταγές με τα κόκκινα Πασχαλινά αυγά που περισσευσαν

Τετάρτη Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/4/19-05/5/19

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
1 κιλό πατάτες
1 αυγό
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ταψί, καθαρίζουμε τις πατάτες σε κύβους ή κυδωνάτες και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμόνι και τη ρίγανη.
Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C. Ψήνουμε τις πατάτες στους 180 °C για περίπου μιάμιση ώρα.
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Έπειτα, προσθέτουμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες.
Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις πατατούλες ζεστά.

Συνταγή από newsbeast.gr

Δείτε επίσης Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας

Πέμπτη Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/4/19-05/5/19

Υλικά Συνταγής
1 ολόκληρο ψάρι
περίπου 1½ κιλό
καθαρισμένο (φαγκρί
συναγρίδα
σκορπίνα κ.λπ.)
3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο argiro.gr

Δείτε επίσης Νόστιμες συνταγές με ψάρι

Παρασκευή Αρακάς κοκκινιστός με ρύζι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/4/19-05/5/19

Υλικά για 4 – 6 άτομα:
1.000 γρ. αρακάς φρέσκος (μετά το καθάρισμα υπολογίζουμε ότι θα μας μείνει καθαρό βάρος περίπου 600 – 650 γρ.)
150 ml ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
1/2 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα (το καλοκαίρι βάζουμε 3 – 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες)
4 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
250 γρ. ρύζι, κατά προτίμηση νυχάκι ή λευκό μακρύκοκκο
500 ml ζωμός λαχανικών
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε να βράσει αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μέχρι να κοχλάσει, καθαρίζουμε τον αρακά και τον ξεπλένουμε σε σουρωτήρι. Μόλις το νερό της κατσαρόλας πάρει βράση, ρίχνουμε τον αρακά και τον βράζουμε για 5 λεπτά. Τον στραγγίζουμε.

Σκουπίζουμε καλά την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε εκεί το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί, αλλά να μη ροδίσει.

Προσθέτουμε τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, 2 κουτ. σούπας από τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε 200 ml νερό και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά, μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει αρκετά και να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 12 – 15 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ρύζι σπυρωτό και αφράτο.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τον υπόλοιπο άνηθο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε κατά μέρος για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Συνταγή από gastronomos.gr

Δείτε επίσης Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

Σάββατο Μακαρόνια στο φούρνο με τυριά!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/4/19-05/5/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Κυριακή Πικάντικο κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι και μπαχαρικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/4/19-05/5/19

Υλικά συνταγής
8 καπάκια κοτόπουλου
1/3 φλ. τσαγιού μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι [κατά προτίμηση μπαλσάμικο]
1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
½ κ.σ. σκόρδο σκόνη [ή φρέσκο πολτοποιημένο]
¼ κ.γ. πάπρικα [προαιρετικά καπνιστή]
½ κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ, βάζετε όλα τα υλικά [εκτός από το κοτόπουλο] και τα ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετείστε τα καπάκια του κοτόπουλου [βγάλτε τη πέτσα αν δεν τη θέλετε] στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο. Με ένα πινέλο αλείφετε τα καπάκια με το μισό από το μείγμα μπαχαρικών μελιού και τα τοποθετείτε στο προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνετε για 20′ βγάζετε το κοτόπουλο από το φούρνο, αλείφετε με το υπόλοιπο μισό μείγμα μπαχαρικών μελιού, το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για άλλα 20′. Σερβίρετε ζεστά τα καπάκια συνοδευόμενα με πατάτες τηγανιτές ή σαλάτα.

Συνταγή από sintayes.gr

Δείτε επίσης Φιλέτο μοσχάρι με κους κους!!

Πίτα εβδομάδας Αυγοπιτα με τα αυγα που θα περισσέψουν

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/4/19-05/5/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Γλυκά Εβδομάδας    1. Cheesecake απο κουλουράκια ή μπισκοτάκια που περίσσεψαν

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/4/19-05/5/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

 

2.  5 Έξυπνες συνταγές για να φτιάξετε με το τσουρέκι που περίσσεψε!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/4/19-05/5/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

3.  Eύκολο, νόστιμο Φραουλένιο cheesecake…με τσουρέκι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 29/4/19-05/5/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

 

Close