Συνταγή για Φθινοπωρινή χορτόπιτα με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς με σπιτικό χωριάτικο φύλλο, σπανάκι, πράσα και μυρωδικά
- αλεύρι σκληρό 500 γραμμάρια
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 100 ml
- νερό 210 ml χλιαρό
- αλατι 1μιση κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη 10 γραμμάρια
Υλικά
- ελαιολαδο 200 ml
Για το άλειμμα των φύλλων
Χορτόπιτα με τραγανό φύλλο για το σχολείο
Αν θέλετε να φιλέψετε τα παιδιά σας για το σχολείο με κάτι σπιτικό, παραδοσιακό και νόστιμο, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτή τη νόστιμη φθινοπωρινή χορτόπιτα. Είναι μία νόστιμη συνταγή για χορτόπιτα με πράσα και σπανάκι που σίγουρα τα παιδιά θα λατρέψουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την φθινοπωρινή χορτόπιτα της γιαγιάς:
Εκτέλεση για την φθινοπωρινή χορτόπιτα της γιαγιάς
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό, το αλάτι και την ζάχαρη. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί.
Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε τόσο λεπτό φύλλο που να διαφανίζει. Στρώνουμε 3 φύλλα στο ταψί τα οποία τα λαδώνουμε μεταξύ τους και βάζουμε τα φύλλα στην άκρη. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γέμιση.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε και το σπανάκι χοντροκομμένο και μόλις μαραθούν τα βγάζουμε από την φωτιά.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ξερό δυόσμο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε την γέμιση στο ταψί και κλείνουμε με τα άλλα 3 φύλλα τα οποία κι αυτά τα λαδώνουμε μεταξύ τους. Λαδώνουμε την πίτα, την χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει καλά.
Tips για την φθινοπωρινή χορτόπιτα της γιαγιάς
Αντί για σκληρό αλεύρι μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Για να βγει τραγανό το φύλλο προθερμαίνουμε τον φούρνο καλά, δεν λαδώνουμε τα φύλλα ακουμπώντας το φύλλο με το πινέλο, αλλά το ραντίζουμε και τέλος, δεν παραβλέπουμε το ξύδι στη ζύμη.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Δέσποινα Μπο
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες