Συνταγή για αφράτα γεμιστά κουλούρια με σουσάμι με σάλτσα ντομάτας και τυρί που λιώνει για το lunchbox.
Υλικά:
- νερό 400 ml χλιαρό
- ζαχαρη 40 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γραμμάρια
- ελαιολαδο 50 ml
- αλατι 10 γραμμάρια
Για την σάλτσα ντομάτας:
- σάλτσα ντομάτας 150 ml
- θυμάρι ½ κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 30-40 ml
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι 100 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
- μιξ τυριών 250 γραμμάρια που λιώνουν
Συνταγή για πρωτότυπα κουλούρια με σουσάμι από τον Γιώργο Ζώλη, γεμιστά με σπιτική σάλτσα ντομάτας και μιξ τυριών. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει και είναι μία χορταστική επιλογή για το lunchbox του παιδιού.
Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι από τις πιο κλασικές επιλογές για πρωινό ή κολατσιό μέσα στη μέρα για μικρούς και μεγάλους. Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει μία πρωτότυπη συνταγή για κουλούρια με σουσάμι, γεμιστά με σάλτσα και τυριά, σαν πίτσα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γεμιστά κουλούρια με σάλτσα και τυρί για το lunchbox:

Recipe ingredients
400g lukewarm water 40g of sugar 2 sachets of dry yeast 750g of flour 50g of olive oil 10g of salt Sauce 150g of tomato juice ½ tsp thyme Salt and pepper 30-40g olive oil Remaining materials 1 glass of hot water 1 tbsp of sugar 100g of sesame 250g of melting cheeses
Bake in a preheated oven at 180 resistances for 20-22 minutes
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, την ζάχαρη, τη ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά. Καθαρίζουμε καλά τα τοιχώματα του μπολ και βάζουμε την ζύμη στον πάγκο εργασίας.

Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο το μπολ και δουλεύουμε λίγο την ζύμη στον πάγκο. Βάζουμε ξανά την ζύμη στο λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί, σκεπασμένη με μία πετσέτα. Μέχρι να γίνει η ζύμη ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το καυτό νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Η ζύμη μας αφού έχει διπλασιαστεί την ξεφουσκώνουμε με τα χέρια. Την χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια.
Γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με σαλάμι αέρος

Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το βουτάμε μέσα στο ζαχαρόνερο. Έπειτα το βουτάμε μέσα στο σουσάμι. Με ένα καπάκι, πιέζουμε στη μέση του κουλουριού για να σχηματίσουμε μία φωλιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Έπειτα βάζουμε σε κάθε κομμάτι από 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας. Σε αυτό το σημείο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Έπειτα βάζουμε σε κάθε κομμάτι από 1 μία γενναία κουταλιά της σούπας μιξ τυριών. Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος, ψήνουμε για 20-22 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr