γεμιστά-με-ρύζι-και-φέτα-συνταγή-

Γεμιστά με ρύζι και τυρί φέτα. Μία παραδοσιακή συνταγή, μόνο που στη γέμιση θα βάλουμε και φέτα. Δοκιμάστε τα!

Τα γεμιστά είναι παραδοσιακή ελληνική συνταγή που ειδικά τα Καλοκαίρια την φτιάχνουμε πολύ συχνά. Μπορούμε να φτιάξουμε ορφανά γεμιστά, γεμιστά με ρύζι και κιμά ενώ μερικές βάζουμε και λίγο κουκουνάρι ή σταφίδες μέσα.

Δείτε ακόμα Γεμιστά με σταφίδες

Σε όποια παραλλαγή κι αν απολαμβάνεις τα γεμιστά σου η φέτα επιβάλλεται! Αυτήν την φορά λοιπόν, είπαμε να πειραματιστούμε και να προσθέσουμε λίγη φέτα και στην γέμιση. Πάθαμε πλάκα με το αποτέλεσμα, αφού αυτά τα γεμιστά έγιναν λουκούμι. Σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γεμιστά με ρύζι και τυρί φέτα:

γεμιστά-με-ρύζι-και-φέτα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα γεμιστά με ρύζι και τυρί φέτα

Αρχικά ετοιμάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, κόβοντας το καπάκι από την πιπεριά και την ντομάτα. Στην πιπεριά αφαιρούμε τα σπόρια και γενικά το εσωτερικό της και στην ντομάτα με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα και την βάζουμε σε ένα μπολ.

Στο μπλέντερ βάζουμε την ψίχα της ντομάτας, το κολοκύθι, τα κρεμμύδια και τα αλέθουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε και το ρύζι. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Γεμιστά με ρύζι και τυρί φέτα

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε και πάλι. Προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και γεμίζουμε την γέμιση κατά τα 3/4 της ντομάτας και της πιπεριάς.

Δείτε ακόμα Ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια με ρύζι λαχανικών

Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ μαζί με τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σάλτσα ντομάτας και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Τα ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου και προς στο τέλος, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.

Γεμιστά με ρύζι και τυρί φέτα

RemasterDirector_18da6b0cf

Tips για τα γεμιστά με ρύζι και τυρί φέτα

Αντί για ρύζι Καρολίνα μπορείτε να βάλετε ρύζι γλασέ αν θέλετε να βγει πιο χυλωμένο. Ή με το ρύζι Καρολίνα, μπορείτε να ανοίξετε τα γεμιστά στη 1 ώρα περίπου μαγειρέματος, να προσθέσετε λίγο από το ζουμί που μαγειρεύονται τα γεμιστά και να τα καπακώσετε και πάλι. Θα βγουν πιο χυλωμένα.

γεμιστά-με-ρύζι-και-φέτα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Elena Psillia

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close