Τα πιο ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια με ρύζι λαχανικών σαν ταβέρνας, . Ένα φαγάκι για μικρούς και μεγάλους, η τέλεια επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Την Κυριακή που όλη η οικογένεια ξεκουράζεται και μαζεύεται γύρω από το τραπέζι, θέλουμε να απολαμβάνουμε λιχουδιές που όλη την εβδομάδα μπορεί και να αποφεύγουμε. Αν θέλετε αυτήν την Κυριακή να νιώσετε πως τρώτε σε ταβέρνα σπίτι σας τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα γεμιστά μπιφτέκια με ρύζι λαχανικών.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα μπιφτέκια αλά κρεμ
Θα γεμίσουμε αυτά τα ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με κόκκινη πιπεριά και κασέρι. Σίγουρα μπορείτε να συνοδεύσετε αυτά τα μπιφτέκια και με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου, αλλά επειδή εμείς λατρεύουμε εδώ και πολλά χρόνια το ρύζι λαχανικών, είπαμε να το προτιμήσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια με ρύζι λαχανικών
Εκτέλεση για τα ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια με ρύζι λαχανικών
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το προσθέτουμε και αυτό. Έχουμε μουλιάσει το ψωμί στο κόκκινο κρασί και αφού το έχουμε στραγγίσει καλά το προσθέτουμε και αυτό στον κιμά.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια μας. Τα κάνουμε σαν ένα μικρό φύλλο με τα χέρια και γεμίζουμε το κάθε μπιφτέκι με λίγο κασέρι και κομμάτια κόκκινης πιπεριάς.
Δείτε ακόμα Μπιφτέκια κοτόπουλο με ψητά λαχανικά για το ολοήμερο
Κλείνουμε πλάθοντας τα μπιφτέκια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς και τα υλικά της γέμισης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Εκτέλεση για τα ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια με ρύζι λαχανικών
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κίτρινο ρύζι μέχρι να γυαλίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το καλαμπόκι χωρίς τα υγρά της κονσέρβας, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, το καρότο κομμένο σε ροδέλες και τον βρασμένο αρακά.
Προσθέτουμε τον κύβο βοδινού σε σκόνη και αφήνουμε να μαγειρευτεί το ρύζι μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό και μόλις πιει τα υγρά του, είναι μαλακό και δεν του λείπει αλάτι στην γεύση, σβήνουμε την φωτιά, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Louiza Poziadou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ξενοδοχείο στο Ηράκλειο σέρβιρε κατά λάθος σφηνάκια με καθαρτικό – 6 άτομα στην εντατική
- Παιδί έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας
- Άγιος Έρωτας: Η Σμαρώ “χάνει” το παιδί της
- Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Οι 6 περιοχές που θα σφυροκοπήσει η κακοκαιρία Cassandra
- Η Γη της Ελιάς : Η Χάιδω βάζει φιτιλιές στην σχέση του Παρασκευά και της Ειρήνης