Συνταγή για γιορτινή τούρτα με πραλίνα κάστανο, σπιτικό παντεσπάνι και αφράτη σαντιγί σοκολάτα - κρέμα για το τραπέζι των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς.

Υλικά:

Για το σιρόπι:

Για τη σοκολατένια κρέμα:

  • μόρφατ 2 κουτάκια (500 γραμμάρια) με σοκολάτα
  • πραλίνα 300 γραμμάρια κάστανο

Για τη λευκή κρέμα:

Για το γαρνίρισμα:

Τα κάστανα είναι σήμα κατατεθέν τόσο του Χειμώνα όσο και των Χριστουγέννων. Γι’ αυτό και ο Παναγιώτης Παπαδάκης θα μας δείξει πως μπορούμε να φτιάξουμε μία σπιτική τούρτα με γεύση κάστανο για να τρατάρουμε τους καλεσμένους μας στο Χριστουγεννιάτικο και στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ή για να την προσφέρουμε σαν δώρο. Με όλα τα μυστικά της για σίγουρη επιτυχία.

Αν αγαπάς τη γεύση του κάστανου τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη τούρτα. Τα κάστανα, με την φυσική τους γλυκάδα ταιριάζουν πολύ σε γλυκά και ο Παναγιώτης Παπαδάκης τα απογειώνει με αυτήν την απόλυτα πετυχημένη γιορτινή τούρτα. Αν τη δοκιμάσετε δε θα ξανά αγοράσετε από το ζαχαροπλαστείο.

Δείτε την εκτέλεση για την Γιορτινή τούρτα κάστανο παρακάτω:

Τούρτα Κάστανου που θα κλέψει την παράσταση. Πεντανόστιμη με επαγγελματικό αποτέλεσμα!!

τούρτα-για-τα-Χριστούγεννα-

INGREDIENTS

6 medium eggs 180 g sugar 120 g self-rising flour 40 g cocoa 1 pinch of salt 2 vanilla

200 g water 200 g sugar

For the chocolate cream

2 cans of Morfat Choco whipped cream (500 g) 300 g Chestnut spread

For the white cream

2 cans of Morfat Creamy whipped cream (500 g) 300 g cream cheese 100 g powdered sugar 2 vanilla

150 g Boiled chestnuts 2 tbsp chestnut spread Grated dark chocolate

22 cm.

GERMAN

ZUTATEN

6 mittelgroße Eier 180 g Zucker 120 g selbstaufgehendes Mehl 40 g Kakao 1 Prise Salz 2 Vanilleschoten

200 g Wasser 200 g Zucker

Für die Schokoladencreme

2 Dosen Morfat Schoko-Schlagsahne (500 g) 300 g Maronencreme

Für die weiße Creme

2 Dosen Morfat Sahne-Schlagsahne (500 g) 300 g Frischkäse 100 g Puderzucker 2 Vanilleschoten 150 g gekochte Maronen 2 EL Maronencreme Geriebener Zartbitterschokolade

22 cm

35′ Χρόνος Εκτέλεσης

35′-40′ Χρόνος Ψησίματος

10-12 Μερίδες

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανιλίνες και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει για 10 με 12 λεπτά. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα. Σε τσέρκι 22 εκατοστών με λαδόκολλα στο πάτο και αλουμινόχαρτο εξωτερικά, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά.

χριστουγεννιάτικη-τούρτα-

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 πάτους. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού μετράμε και βράζουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat Choco και χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το άλειμμα κάστανου και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Στήνουμε τη τούρτα βάζοντας τον πρώτο πάτο, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα σοκολατένιας κρέμας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τον 2ο πάτο και την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε σιροπιάζοντας και τον τελευταίο πάτο.

χριστουγεννιάτικη-τούρτα-κάστανο-

Σε μπολ χτυπάμε τη Morfat μαζί με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες μέχρι να αφρατέψει. Καλύπτουμε εξωτερικά ομοιόμορφα όλη τη τούρτα. Ανακατεύουμε τα βρασμένα κάστανα με το άλειμμα και γαρνίρουμε στο κέντρο της τούρτας. Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

χριστουγεννιάτικη-τούρτα-κάστανο-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Άλλες συνταγές για Χριστουγεννιάτικες τούρτες που θα λατρέψεις:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr