συνταγή-για-γλυκό-του-κουταλιού-σύκο-

Γλυκό σύκο χωρίς γαλαζόπετρα και ασβεστόνερο. Συνταγή για γλυκό του κουταλιού συκαλάκι σιροπιαστο και πεντανόστιμο.

Δεν θα λέγατε όχι σε ένα δύο γλυκά συκαλάκια μαζί με τον ελληνικό σας τον καφέ ε; Επειδή σας ξέρουμε είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για λαχταριστό παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού σύκο χωρίς γαλαζόπετρα και ασβεστόνερο.

Είναι πεντανόστιμο και τα συκαλάκια μελώνουν το στόμα μας. Αυτό το γλυκό του κουταλιού σύκο χωρίς γαλαζόπετρα και ασβεστόνερο μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή με γιαούρτι και γενικά οι καλεσμένοι σας θα ξετρελαθούν. Είστε έτοιμοι να το φτιάξουμε;

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γλυκό σύκο χωρίς γαλαζόπετρα και ασβεστόνερο:

Γλυκό -σύκο- χωρίς- γαλαζόπετρα -και -ασβεστόνερο-

Εκτέλεση για το γλυκό σύκο

Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα από κάτω και κάνουμε μία τρυπούλα. Τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό στο οποίο νερό έχουμε διαλύσει το ξινό και τα αφήνουμε εκεί για 2 ώρες. Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κρύο νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Τα 5 λεπτά τα μετράμε από το σημείο βρασμού.

Αφού βράσουν αδειάζουμε το νερό, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα βάζουμε ξανά στο νερό και επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία δύο φορές ακόμα. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Γλυκό -σύκο- χωρίς- γαλαζόπετρα -και -ασβεστόνερο-

Στην συνέχεια με ένα καλαμάκι από σουβλάκι τα τρυπάμε από άκρη σ’ άκρη και τα πιέζουμε ελαφρώς στα χέρια μας για να βγάλουν το νερό που κρατάνε. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και τα γαρίφαλα να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα σύκα. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου, απλά κουνώντας την κατσαρόλα.

Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι

Στην συνέχεια τα αφήνουμε εκεί για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε να βράσουν και πάλι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι.

Γλυκό -σύκο- χωρίς- γαλαζόπετρα -και -ασβεστόνερο-

Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα. Αφήνουμε έτσι το γλυκό μέχρι να κρυώσει καλά και απολαμβάνουμε.

Γλυκό -σύκο- χωρίς- γαλαζόπετρα -και -ασβεστόνερο-

Για την αποστείρωση των βάζων

Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Τα βάζω στην σχάρα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει μια πετσέτα ανοιχτά και τα καπάκια δίπλα. Τα “ψήνουμε” στον αέρα στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά.

Γλυκό -σύκο- χωρίς- γαλαζόπετρα -και -ασβεστόνερο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close