Συνταγή για -σοφρίτο_

Η καλύτερη συνταγή για σοφρίτο με όλα τα μυστικά της! Το μοσχάρι είναι ένα από τα καλύτερα κρέατα και στην Κέρκυρα φαίνεται πως το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Γι’ αυτό και έχουν ανακαλύψει αυτή την υπέροχη κερκυραϊκή συνταγή για μοσχάρι σοφρίτο!

Δείτε ακόμα: Σιδηρόδρομος μοσχαρίσιος στην λαδόκολλα με βουτυράτες πατάτες

Μία παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα που όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν γλείψει και τα δάχτυλά τους! Είναι απλά υπέροχη και δεν χρειάζεται να πάμε μέχρι την Κέρκυρα για να την δοκιμάσουμε. Μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχο παραδοσιακό σοφρίτο από όπου κι αν βρισκόμαστε. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:

Εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για σοφρίτο με όλα τα μυστικά της

Το μοσχάρι μας θα πρέπει να είναι σε μερίδες. Στην αρχή το περνάμε από αλεύρι. Στην συνέχεια τινάζουμε το περιττό αλεύρι σε ένα τηγάνι και το θωρακίζουμε καλά σε ελαιόλαδο. Το αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για την σάλτσα για την καλύτερη συνταγή για σοφρίτο με όλα τα μυστικά της

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σκελίδες σκόρδου. Αφού σοταριστεί το σκόρδο προσθέτουμε το κρέας μας, το ξύδι, το κρασί, έναν κύβο λαχανικών, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 1μιση ώρα.

Λίγο πριν γίνει το φαγητό μας και αρχίσει να μελώνει, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Αν θέλουμε συνοδεύουμε το σουφρίτο με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι!

Προς το τέλος, όταν αρχίσει και μελώνει(σε αυτό βοηθάει το αλεύρι που βάλαμε στην αρχή και θα δέσει η σάλτσα), προσθέτω μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι.. Συνοδεύω με τηγανητές πατάτες.. Του ταιριάζει και ρύζι πιλάφι.. Ιδιαίτερη γεύση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα!

Συμβουλές

Μπορούμε να βάλουμε κι άλλο σκόρδο γιατί δεν μυρίζει καθόλου. Αν δεν μας αρέσει ο κύβος λαχανικών μπορούμε να βάλουμε άλλους κύβους, της αρεσκείας μας. Το αλεύρι είναι απαραίτητο στην συνταγή, γιατί είναι αυτό που κάνει την σάλτσα μας να μελώνει, καθώς βράζει μαζί με το κρέας.

Κερκυραίικο σουφρίτο με μοσχάρι συνταγή Κερκυραίικο σουφρίτο με μοσχάρι συνταγή

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Kapodistria

στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρέματα “Deli”cious!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close