Αυτά τα ψωμάκια δεν υπάρχουν… τόσο νόστιμα, μαλακά σαν βαμβάκι, τόσο γρήγορα…πραγματικά όσες έχετε παιδάκια μικρά ή μεγάλα…. θα πρέπει να κάνετε διπλή δόση!!!!

Με μαρμελάδα, με μερέντα ή και τυράκια όπως αρέσουν στον καθένα…και σκέτα είναι υπέροχα. Δοκιμαστικά σε ένα έβαλα ανθότυρο μμμμ…

Δείτε ακόμα ;Ψωμί σαν βαμβάκι!!!

..την άλλη φορά θα γίνουν γεμιστά… να είστε σίγουροι λίαν συντόμως!!!!

Υλικά;

500 -550 γρ. Αλεύρι + 2-3 κουταλιές για το πλάσιμο 2 φακελάκια μπέκιν 1 αυγό 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό 140 γρ. Γάλα 140 γρ. Ηλιέλαιο 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι 2 κουταλιές ηλιόσπορους 1 λαδόκολλα

Δείτε ακόμα :Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ έτοιμα σε λίγα λεπτά!!

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ,το μπέκιν, τη ζάχαρη,το αλάτι και τους ηλιόσπορους.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το γιαούρτι, το αυγό, το γάλα, και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι., κρατάμε λίγο αλεύρι και ρίχνουμε στον πάγκο τη ζύμη και την αναδιπλώνουμε δεν θέλουμε να κολλάει η ζύμη ούτε να είναι σφιχτεί, μία απαλή βελούδινη πρέπει να είναι.

Την σκεπάζουμε με το μπολ μας για 15 λεπτά. Κάνουμε τη ζύμη 2 μπάλες και τις χωρίζουμε σε 8 κομμάτια την κάθε μία δηλαδή 16 ψωμάκια θα μας γίνουν. Αν θέλουμε στο κέντρο κρύβουμε λίγο τυράκι ή ανθότυρο …για έκπληξη!!!

Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Κάνουμε ένα σταυρό με ένα ψαλίδι κουζίνας. Περνάμε με ένα πινέλο 2 κουταλιές γάλα, η βούτυρο λιωμένο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ηλιόσπορους ή τα κάνουμε σκέτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν!!!