Σας αρέσει το ιμάμ μπαϊλντί; Σήμερα θα το δοκιμάσουμε κάπως διαφορετικά, με χρωματιστές πιπεριές και τόνο.
- κρεμμυδι 2 μέτρια
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 κόκκινη
- σκορδο 4-5 σκελίδες
- ντοματα 2 μέτριες
- ζαχαρη 2 πρέζες
- ελαιολαδο 50 γραμμάρια
- μαιντανος Κατά βούληση
- τονος 240 γραμμάρια σε ελαιόλαδο
- αλατι 2 πρέζες
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο Λίγο
- νερό 250 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την σάλτσα
Το ιμάμ είναι ένα φαγητό το οποίο φυσικά και έχει ανατολίτικες ρίζες, αλλά στην Ελλάδα το τρώμε πολύ συχνά και ειδικά το Καλοκαίρι. Το ιμάμ μπαϊλντί είναι γεμιστές μελιτζάνες με κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης όμως είπε να μας δείξει κάτι διαφορετικό.
Δείτε ακόμα Ιμάμ μελιτζάνες χωρίς λάδι-Αλάδωτες
Θα δοκιμάσουμε λοιπόν πεντανόστιμο ιμάμ μπαϊλντί με τόνο, ό,τι πρέπει για το Καλοκαίρι! Θα βάλουμε επίσης και χρωματιστές πιπεριές. Είναι ένα ξεχωριστό ιμάμ και σίγουρα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μία δοκιμή θα σας πείσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ιμάμ μπαϊλντί με τόνο:
INGREDIENTS
4 eggplants
water
salt
bio extra virgin olive oil
————————————————–
2 medium onions
1 green pepper
1 red pepper
4-5 garlic cloves
2 medium tomatoes
2 pinches sugar
50 g bio extra virgin olive oil
parsley
240 g tuna in olive oil
2 pinches salt
pepper
———————————————————
1 tbsp tomato paste
bio extra virgin olive oil
250 g water
salt
pepper
——————————————————–
25×30 cm
GERMAN
ZUTATEN
4 Auberginen
Wasser
Salz
Bio-Olivenöl extra vergine
————————————————–
2 mittelgroße Zwiebeln
1 grüner Pfeffer
1 rote Paprika
4-5 Knoblauchzehen
2 mittelgroße Tomaten
2 Prisen Zucker
50 g Bio-Olivenöl extra vergine
Petersilie
240 g Thunfisch in Olivenöl
2 Prisen Salz
Pfeffer
————————————————– ——-
1 EL Tomatenmark
Bio-Olivenöl extra vergine
250 g Wasser
Salz
Pfeffer
————————————————– ——
25×30 cm
20′ Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 10 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
4 Μερίδες
Εκτέλεση για το Ιμάμ μπαϊλντί με τόνο
Καθαρίζουμε αλατίζουμε ,βάζουμε σε νερό τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βιολογικό ελαιόλαδο. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, τις σκελίδες σκόρδου και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι στις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. και τις ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180 c.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον τόνο σε ελαιόλαδο και τον ρίχνουμε και κείνον μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε την γέμιση από την φωτιά ρίχνοντάς την σε ένα μπολάκι.
Δείτε ακόμα Τηγανιτές μελιτζάνες με σάλτσα από ντοματίνια
Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε στην μέση τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε πολύ καλά. Ό,τι γέμιση περισσέψει την βάζουμε μέσα στο ταψί. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο , το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c. Το πιο νόστιμο φαγητό που έχετε φάει.!! Ιδανικό φαγητό για όλη την οικογένεια!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Η πρώην του Πέτρου επιστρέφει και χτυπάει την Αλίκη
- Χριστουγεννιάτικη Chic μάλλινη διακόσμηση : Ιδέες για να δημιουργήσετε μια μαγική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας
- Γιώργος Δασκαλάκης : Οι προφητικοί στίχοι του τραγουδιού του που κυκλοφόρησε 5 ημέρες πριν φύγει από τη ζωή
- Πέθανε ο τραγουδιστής Γιώργος Δασκαλάκης
- Καιρός : Έρχονται Χιόνια σε όλη την Ελλάδα από 8 Δεκέμβρη