Υλικά:
Για την γέμιση:
Για την σάλτσα:
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο Λίγο
- νερό 250 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Σας αρέσει το ιμάμ μπαϊλντί; Σήμερα θα το δοκιμάσουμε κάπως διαφορετικά, με χρωματιστές πιπεριές και τόνο.
Το ιμάμ είναι ένα φαγητό το οποίο φυσικά και έχει ανατολίτικες ρίζες, αλλά στην Ελλάδα το τρώμε πολύ συχνά και ειδικά το Καλοκαίρι. Το ιμάμ μπαϊλντί είναι γεμιστές μελιτζάνες με κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης όμως είπε να μας δείξει κάτι διαφορετικό.
Δείτε ακόμα Ιμάμ μελιτζάνες χωρίς λάδι-Αλάδωτες
Θα δοκιμάσουμε λοιπόν πεντανόστιμο ιμάμ μπαϊλντί με τόνο, ό,τι πρέπει για το Καλοκαίρι! Θα βάλουμε επίσης και χρωματιστές πιπεριές. Είναι ένα ξεχωριστό ιμάμ και σίγουρα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μία δοκιμή θα σας πείσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ιμάμ μπαϊλντί με τόνο:

INGREDIENTS
4 eggplants water salt bio extra virgin olive oil ————————————————– 2 medium onions 1 green pepper 1 red pepper 4-5 garlic cloves 2 medium tomatoes 2 pinches sugar 50 g bio extra virgin olive oil parsley 240 g tuna in olive oil 2 pinches salt pepper ——————————————————— 1 tbsp tomato paste bio extra virgin olive oil 250 g water salt pepper ——————————————————– 25×30 cm
GERMAN
ZUTATEN
4 Auberginen Wasser Salz Bio-Olivenöl extra vergine ————————————————– 2 mittelgroße Zwiebeln 1 grüner Pfeffer 1 rote Paprika 4-5 Knoblauchzehen 2 mittelgroße Tomaten 2 Prisen Zucker 50 g Bio-Olivenöl extra vergine Petersilie 240 g Thunfisch in Olivenöl 2 Prisen Salz Pfeffer ————————————————– ——- 1 EL Tomatenmark Bio-Olivenöl extra vergine 250 g Wasser Salz Pfeffer ————————————————– —— 25×30 cm
20′ Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 10 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
4 Μερίδες
Εκτέλεση για το Ιμάμ μπαϊλντί με τόνο
Καθαρίζουμε αλατίζουμε ,βάζουμε σε νερό τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βιολογικό ελαιόλαδο. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, τις σκελίδες σκόρδου και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι στις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. και τις ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180 c.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον τόνο σε ελαιόλαδο και τον ρίχνουμε και κείνον μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε την γέμιση από την φωτιά ρίχνοντάς την σε ένα μπολάκι.
Δείτε ακόμα Τηγανιτές μελιτζάνες με σάλτσα από ντοματίνια
Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε στην μέση τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε πολύ καλά. Ό,τι γέμιση περισσέψει την βάζουμε μέσα στο ταψί. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο , το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c. Το πιο νόστιμο φαγητό που έχετε φάει.!! Ιδανικό φαγητό για όλη την οικογένεια!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr