Συνταγή για μπριάμ ή τουρλού με κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές και πατάτες όπως της γιαγιάς, στο ταψί. Το απόλυτο καλοκαιρινό λαδερό για μικρούς και μεγάλους με φέτα και φρέσκο ψωμί.
Από τη φίλη μας Αλεκα Ντολιου.
Τουρλού με μπακαλιαράκια στο φούρνο
Το αγαπημένο μας φαγητό κάθε Καλοκαίρι είναι το μπριάμ ή αλλιώς τουρλού. Μας το έφτιαχνε η μαμά μας, μας το έφτιαχνε και η γιαγιά μας και σίγουρα είναι το φαγητό που απολαμβάναμε μετά τη θάλασσα. Με τα καλοκαιρινά λαχανικά που τέτοια εποχή είναι σκέτο γλύκισμα και με τη πιο μελωμένη και δεμένη σάλτσα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καλοκαιρινό μπριάμ στο ταψί:
Τουρλού το λέμε στο χωριό μου ,η μπριαμ.
Εκτέλεση για το καλοκαιρινό μπριάμ στο ταψί
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, τις πράσινες πιπεριές και τη κόκκινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες και τις μελιτζάνες σε κύβους, αφού τις έχουμε ξεπικρίσει πρώτα για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Μπριαμ με μπάμιες και τυρί
Τα περνάμε όλα από το τηγάνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και έπειτα τα βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτουμε λίγο νεράκι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι και τη σάλτσα του.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα