Καλοκαιρινός- μουσακάς-

Ενας Καλοκαιρινός μουσακάς είναι η απόλυτη συνταγή του καλοκαιριού.  Ο μουσακάς είναι ένα παραδοσιακό και αγαπημένο φαγητό εδώ στην Ελλάδα και η φήμη του έχει φτάσει μέχρι και στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο που οι τουρίστες με το που πατούν το πόδι τους στην Ελλάδα ζητούν να φάνε σουβλάκι, μουσακά και χωριάτικη σαλάτα.

Ο μουσακάς λοιπόν είναι ένα φαγητό άκρως μαμαδίστικο και μπορεί πλέον να θεωρείται παραδοσιακό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε μαζί του. Έτσι θα μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για καλοκαιρινό μουσακά με τριμμένη παρμεζάνα, ντοματίνια, σπιτική μπεσαμέλ, πατάτες και μελιτζάνες ψημένες στον φούρνο και κιμά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον καλοκαιρινό μουσακά:

Καλοκαιρινός- μουσακάς-

Εκτέλεση για την βάση

Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζουμε από τον φούρνο.

Εκτέλεση για τον κιμά

Αφού οι πατάτες και οι μελιτζάνες είναι έτοιμες ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον κιμά. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να γυαλίσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι από ροζ να γίνει λευκός.

Δείτε ακόμα Vegan μουσακάς με κιμά μανιταριών

Αφού ο κιμάς γίνει λευκός προσθέτουμε, την σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό μέχρι να καλυφθεί ο κιμάς. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και κανέλα και βράζουμε μέχρι ο κιμάς να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του.

Καλοκαιρινός μουσακάς: Εκτέλεση

Καλοκαιρινός μουσακάς

Στρώνουμε σε ένα ταψί τις ψητές πατάτες μας. Από πάνω στρώνουμε τον κιμά. Πάνω από τον κιμά στρώνουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στην μέση και πάνω από τα ντοματίνια στρώνουμε τις μελιτζάνες μας. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με παρμεζάνα τριμμένη και στο τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ.

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το βιτάμ μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς και καλά για να μην σβολιάσει.

Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και δύο αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Στρώνουμε την μπεσαμέλ και πάνω από την μπεσαμέλ βάζουμε λίγη επιπλέον παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει.

Καλοκαιρινός- μουσακάς-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Stavroula Orgasli 

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close