Συνταγή για παστίτσιο με τραγανή κρούστα από κεφαλοτύρι για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Ένα νόστιμο παστίτσιο με την πιο αφράτη μπεσαμέλ.
Υλικά:
Για τον κιμά:
- κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
- κρεμμυδι 1 ξερό
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού
- ντοματα 2 τριμμένες
- πελτές ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κανελά 1 πρέζα
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Για τη μπεσαμέλ :
- γάλα εβαπορέ 2 κουτιά
- νερό 2 και λίγο ακόμα κουτιά
- αυγα 2
- αλατι 1 πρέζα
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- κορν φλαουρ 4-5 κουταλιές γεμάτες
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Για το πασπάλισμα:
- κεφαλοτύρι 150-200 γραμμάρια
Το παστίτσιο είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Σήμερα θα σου δείξουμε μία συνταγή για παστίτσιο με την πιο τραγανή κρούστα. Το μυστικό της επιτυχίας; Το κεφαλοτύρι. Είναι από τα πιο πετυχημένα παστίτσιο αφού συνδυάζουν την απαλή και αφράτη μπεσαμέλ με την τραγανή κρούστα. Το τέλειο μεσημεριανό για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Το παστίτσιο μπορεί να μην είναι ελληνικής καταγωγής αλλά έχει γίνει ένα με την τοπική κουζίνα μας. Υπάρχουν πολλές συνταγές για παστίτσιο να επιλέξεις αλλά καμία δεν είναι σαν αυτή που θα σου δείξουμε σήμερα. Παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι (για να μη ξεχνιόμαστε), αφράτη μπεσαμέλ και μία τραγανή κρούστα από κεφαλοτύρι. Δοκίμασέ το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παστίτσιο με κρούστα από κεφαλοτύρι:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Βάζουμε αρχικά τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και μόλις κάψει το λάδι ξεκινάμε να σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα και γίνει από ροζ γκρι, τον σβήνουμε με κρασί.
Περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από το μούλτι, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε. Μόλις μείνει με το λάδι του είναι έτοιμος. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα εβαπορέ μαζί με το νερό, τα αυγά, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά τη μπεσαμέλ και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα ταψί 32 εκατοστών βάζουμε τα μακαρόνια. Από πάνω στρώνουμε τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε μέχρι να λιώσει και να ξεροψηθεί το κεφαλοτύρι.

Άλλες συνταγές με παστίτσιο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr