Μουσακάς ΚΈΤΟ χαμηλός σε υδατάνθρακες

Μουσακάς ΚΈΤΟ χαμηλός σε υδατάνθρακες

Οσοι κάνετε κετογονική διατροφή χαμηλών υδατανθράκων μπορείτε να απολαύσετε αυτόν τον υπέροχο μουσακά χωρίς τύψεις 

Υλικά:

Για τον κιμά:

Για τη μπεσαμέλ:

Για το πασπάλισμα:

Αν ακολουθείς τη διατροφή ΚΕΤΟ τότε αυτός ο μουσακάς, χαμηλός σε υδατάνθρακες είναι για σένα. Ένας πλούσιος μουσακάς με μελιτζάνες, κολοκυθάκια, και KETO μπεσαμέλ για να χάσουμε κιλά χωρίς να στερηθούμε το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων. Η Συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία και είναι ένα χορταστικό μεσημεριανό χωρίς τύψεις.

Η κετονική διατροφή λέγεται σύντομα κέτο και είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που βασίζεται στην κατανάλωση πολύ λίγων υδατανθράκων, μέτριας ποσότητας πρωτεΐνης και πολύ υψηλής ποσότητας λίπους. Εκείνοι που ακολουθούν την κέτο διατροφή έχουν ως στόχο την ομαλή μετάβαση του σώματος από την καύση υδατανθράκων στη καύση λίπους για ενέργεια. Κι αυτή η διαδικασία ονομάζεται κέτωση.

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε έναν νόστιμο μουσακά ΚΕΤΟ, χαμηλό σε υδατάνθρακες για να τον απολαύσεις ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε περίοδο διατροφής. Ένα φαγητό που μοσχοβολάει παράδοση, όμως με μερικές παραλλαγές για να μπορείς να τον απολαύσεις χωρίς ενοχές! Για σένα που προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν έχει ιδέα…τί θα μαγειρέψεις πάλι αύριο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον μουσακά ΚΕΤΟ χαμηλό σε υδατάνθρακες:

Για όλους εμάς που κάνουμε κετογονική διατροφή χαμηλών υδατάθράκων μπορούμε να απολαύσουμε αυτό το υπέροχο φαγητό χωρίς τύψεις

Μουσακάς ΚΈΤΟ χαμηλός σε υδατάνθρακες

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Αρχικά πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου. Σε ένα ταψί βάζουμε μία στρώση μελιτζάνες, μία στρώση κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι τη μέση του ταψιού. Στη μέση του ταψιού ρίχνουμε τον κιμά που έχουμε φτιάξει και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις.

Εκτέλεση βήμα προς βήμα για τον κιμά

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου. Έπειτα προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον κουρκουμά. Τα σοτάρουμε και στο τέλος προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα.

Εκτέλεση βήμα προς βήμα για τη ΚΕΤΟ μπεσαμέλ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κατσικίσιο γάλα, το αιγοπρόβειο βούτυρο, το αλεύρι καρύδας και το ψύλλιο. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε με σύρμα τα παραπάνω υλικά και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά.

Ανακατεύουμε με το σύρμα και στρώνουμε την μπεσαμέλ πάνω στον μουσακά. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει. Μήπως ψάχνεις μία συνταγή να σου κόψει την όρεξη; Τότε δοκίμασε το βραδινό που θα σου κόψει την πείνα, καίει το λίπος και θα σου χαρίσει επίπεδη κοιλιά το πρώι

Μουσακάς ΚΈΤΟ χαμηλός σε υδατάνθρακες

Άλλες συνταγές για light φαγητά που θα λατρέψετε:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tina Sintages KETO/Tinas World

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr