Κανελόνια-με σπανάκι-ανθότυρο-και φέτα-συνταγή-

Κανελόνια με σπανάκι ανθότυρο και φέτα

Υλικά:

Για το σπανάκι:

Για τη γέμιση:

Για τη μπεσαμέλ:

Συνταγή για νόστιμα κανελόνια, γεμιστά με σπανάκι, ανθότυρο, φέτα και κρεμώδη μπεσαμέλ για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας. Κανελόνια με σίγουρη επιτυχία για το μεσημεριανό του Καλοκαιριού

Σκορδάτα κανελόνια με κιμά

Τα κανελόνια είναι ζυμαρικά, μεγάλα σε μέγεθος που μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει. Συνήθως τα γεμίζουμε με κιμά αλλά σήμερα θα τα φτιάξουμε σε μία πιο καλοκαιρινή έκδοση, με σπανάκι, ανθότυρο, φέτα και φυσικά την απαραίτητη, πλούσια, αφράτη και κρεμώδη μπεσαμέλ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κανελόνια με σπανάκι ανθότυρο και φέτα:

Κανελόνια-με σπανάκι-ανθότυρο-και φέτα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα κανελόνια με σπανάκι ανθότυρο και φέτα

Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε το ζεματισμένο σπανάκι, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Θέλουμε το νερό να σκεπάζει λίγο τα υλικά μας.

Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε το ζουμί της κατσαρόλας στο ταψί που θα τοποθετήσουμε τα κανελόνια. Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με την θρυμματισμένη φέτα και το θρυμματισμένο ανθότυρο.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με την γέμιση από σπανάκι και τα τοποθετούμε στο ταψί με το ζουμί από το σπανάκι. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ βάζοντας το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αυγό, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

Λαχταριστά κανελόνια με κοτόπουλο

Αφού πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Κανελόνια-με σπανάκι-ανθότυρο-και φέτα-συνταγή-

Δείτε όλες τις φανταστικές συνταγές της Μένιας Στεφοπούλου στην τέλεια ομάδα της Μπουκιά και Μένια

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr