Κεφαλλονίτικη- χοτρόπιτα-

Συνταγή για  Κεφαλλονίτικη χορτόπιτα. Mία πίτα από την Κεφαλλονιά με αρωματικά χόρτα που σίγουρα θα σας ξετρελάνει και θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι σας παράδοση και ελληνική γη. Μία Κεφαλλονίτικη χορτόπιτα  με χωριάτικο φύλλο, μάραθο, σέσκουλα, σπανάκι, μέντα, φρέσκο κρεμμύδι, πράσο και μερικά ακόμη απλά υλικά.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Η φέτα έρχεται να ολοκληρώσει την γεύση και να κάνει αυτήν την παραδοσιακή Κεφαλλονίτικη χορτόπιτα το κάτι άλλο. Είναι ιδανική και για σχολικό κολατσιό, για να βάλουμε τα χόρτα στην διατροφή των παιδιών και είμαστε σίγουροι ότι θα την λατρέψουν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Κεφαλλονίτικη χορτόπιτα

Κεφαλλονίτικη- χορτόπιτα-

Εκτέλεση για την γέμιση

Αρχικά πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα, το σπανάκι, τον άνηθο, τον μάραθο, τα φρέσκα κρεμμύδια, τα πράσα, την φρέσκια ρίγανη, την μέντα και τον μαϊντανό. Έπειτα μαραίνουμε όλα τα χορταρικά μας μαζί σε μία κατσαρόλα.

Αφού μαραθούν τα στραγγίζουμε στο τρυπητό για να μην έχουν υγρά. Στην ίδια κατσαρόλα ανακατεύουμε το μισό λάδι, τα αυγά χτυπημένα, την φέτα χοντροκομμένη, την μυζήθρα, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε.

Στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί το πρώτο χωριάτικο φύλλο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το απλώνουμε για να πάει παντού και καλύπτουμε το μείγμα με το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμη Χορτόπιτα με φύλλο τραβηχτό

Αλείφουμε με ένα πινέλο το φύλλο με λίγο λάδι και χαράζουμε την πίτα. Την πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στο αερόθερμο μέχρι να ροδίσει.

Κεφαλλονίτικη- χορτόπιτα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Νικολέττα Πετροπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close