κέικ φράουλα-με-γλάσο-σοκολάτα-συνταγή-

Αφράτο και ανοιξιάτικο κέικ φράουλα με γλάσο σοκολάτας που θα το λατρέψετε με το καφεδάκι σας.

Ο συνδυασμός της φράουλας με την σοκολάτα ήταν πάντα ένας κλασικός συνδυασμός που τους ικανοποιεί όλους. Σήμερα είπαμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να φτιάξουμε για εσάς ένα αφράτο κέικ φράουλας με γλάσο σοκολάτας.

Δείτε ακόμα Κέικ βανίλιας με γεμιστά μπισκότα

Πειραματιστείτε στην κουζίνα λοιπόν και φέρτε την Άνοιξη στο πιάτο σας, αφού οι φράουλες σε λίγο καιρό θα αποσυρθούν από τα ράφια και επειδή έχουμε μία αδυναμία σε αυτό το φρούτο, θα τις ευχαριστηθούμε στο έπακρο. Το πιο νόστιμο και λαχταριστό κέικ!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ φράουλα με γλάσο σοκολάτας:

κέικ φράουλα-με-γλάσο-σοκολάτα-συνταγή-

Εκτέλεση για τον πουρέ φράουλα στο κέικ φράουλας με γλάσο σοκολάτας

Κόβουμε τις φράουλες σε κομματάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά στην αρχή και στην συνέχεια ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Αφού εξατμιστούν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε το μείγμα για το κέικ.

Εκτέλεση για το κέικ φράουλα με γλάσο σοκολάτας

Βουτυρώνουμε με λίγο βούτυρο αγελάδος και αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μία μακρόστενη φόρμα για κέικ ή μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με την τρύπα στη μέση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο αγελάδος μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά στο φτερό, στη μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στην συνέχεια το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα τον πουρέ φράουλας. Ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας μία κουτάλα ή μία εύκαμπτη σπάτουλας σιλικόνης (μαρίζ). Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την μαγειρική σόδα.

Δείτε ακόμα Αφράτο κέικ με γεύση τσουρέκι

Ανακατεύουμε ξανά με την κουτάλα ή την μαρίζ με απαλές κινήσεις. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το μεταφέρουμε στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 45 λεπτά.

Κάνουμε στα 45 λεπτά το τεστ με το μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Αν δεν είναι έτοιμο ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά, αν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και το ξεφορμάρουμε. Το βάζουμε σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

κέικ φράουλα-με-γλάσο-σοκολάτα-συνταγή-

Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας στο κέικ φράουλας

Σε ένα ανοξείδωτο μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, το βούτυρο αγελάδος και το μέλι. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα ή οποία περιέχει λίγο νερό που βράζει και λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Δεν θέλουμε το μπολ να ακουμπάει καθόλου στο νερό και προσέχουμε να μην μπουν υδρατμοί στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο το μείγμα και αποσύρουμε από την φωτιά.

Μεταφέρουμε το κέικ σε μία πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας. Με μία σπάτουλα στρώνουμε το γλάσο να πάει παντού, το αφήνουμε να παγώσει η κουβερτούρα και απολαμβάνουμε.

Tips για το κέικ φράουλας με γλάσο σοκολάτας

Αντί για εκχύλισμα βανίλιας μπορούμε να βάλουμε 2 κάψουλες βανίλια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ χειρός, αλλά θα πρέπει να σπάμε τα αυγά με το ένα χέρι και επίσης να έχουμε κοντά μας όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε, για να τα φτάνουμε.

κέικ φράουλα-με-γλάσο-σοκολάτα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Kalaitzidou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close