κέικ-φράουλα-με-ζελέ-συνταγή-

Συνταγή για ανοιξιάτικο κέικ με ζελέ και πουρέ φράουλας, γαρνιρισμένο με γλάσο λευκής σοκολάτας από τη Σόφη Τσιώπου. Νωπό και αφράτο, για όλη την οικογένεια.

 

Νηστίσιμο υγρό κέικ σοκολάτας

 

Μαμαδίστικο κέικ φράουλας με ζελέ φράουλα και πουρέ φρέσκιας φράουλας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τώρα που έφτασε η εποχή της φράουλας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το φρουτένιο, αρωματικό και μέσα στη γλύκα σπιτικό κέικ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ φράουλα με ζελέ:

κέικ-φράουλα-με-ζελέ-συνταγή-

Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας στο κέικ φράουλα με ζελέ

Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Έπειτα την ανακατεύουμε με το φρέσκο γάλα και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

κέικ-φράουλα-με-ζελέ-συνταγή-

Εκτέλεση για το κέικ φράουλα με ζελέ

Αρχικά πολτοποιούμε στο μούλτι 1 κούπα κατεψυγμένες και ελαφρώς ξεπαγωμένες φράουλες για να πάρουμε τον πουρέ. Περνάμε τον πολτό φράουλας από το σουρωτήρι για να πάρουμε 1/2 κούπα πουρέ φράουλας. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο, την ζάχαρη και την σκόνη ζελέ και χτυπάμε για 2 λεπτά.

κέικ-φράουλα-με-ζελέ-συνταγή-

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Έπειτα βάζουμε εναλλάξ το φρέσκο γάλα με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.

 

Φουσκωτό κέικ καρύδας

 

Στο τέλος βάζουμε τον πολτό φράουλας και χτυπάμε για λίγο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω για 50 λεπτά. Όταν ψηθεί το κέικ και όσο είναι ακόμα ζεστό, γαρνίρουμε με το γλάσο σοκολάτας και με τις φρέσκες φράουλες και είναι έτοιμο.

κέικ-φράουλα-με-ζελέ-συνταγή-

Tips για το κέικ φράουλα με ζελέ

Μπορούμε να βάλουμε και 2 κούπες ζάχαρη. Μπορούμε να βάλουμε αντί για μισό βούτυρο – μισό σπορέλαιο, 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

Αντί για κατεψυγμένες φράουλες βάζουμε τις φράουλες πασπαλισμένες με ζαχαρη σ’ ένα μπολάκι μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και πολτοποιούμε για να αποφύγουμε το στάδιο του παγώματος. Αν θέλουμε το γλάσο να βγει πιο παχύρρευστο, περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και μετά το απλώνουμε. Εμάς μας αρέσει λιωμένο.

κέικ-φράουλα-με-ζελέ-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close