Συνταγή για αφράτα γεμιστά ψωμάκια με σοκολατάκια Lacta και εύκολη ζύμη χωρίς πολλή αναμονή και δύσκολα υλικά.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες (του νες) 500 γραμμάρια περίπου
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα χλιαρό
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές τους σούπας
- ηλιέλαιο 1/2 κούπα -150 ml
- αυγα 1
- ασπραδια 1
Για το άλειμμα της ζύμης:
- βουτυρο 100 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
- σοκολατάκια 400 γραμμάρια περίπου Lacta
Για το άλειμμα στα στριφτάρια:
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 σφηνάκι
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
Αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα μπορεί να σας φοβίζει η ζύμη. Όμως σήμερα θα σας δείξουμε μία αφράτη και εύκολη ζύμη για να φτιάξουμε γλυκά κουλούρια γεμιστά με σοκολατάκια Lacta. Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε γλυκά και αλμυρά ψωμάκια ή στριφτάρια, οπότε κρατήστε την συνταγή γιατί θα σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη.
Η Lacta είναι μία από τις αγαπημένες μας σοκολάτες. Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε ένα γλυκό με σοκολάτα, δεν έχετε παρά να δώσετε μία ευκαιρία σε αυτό. Αφράτα κουλούρια με εύκολη ζύμη, γεμισμένα με σοκολατάκια Lacta.
Εξαιτίας της ζύμης, η σοκολάτα δε σε λιγώνει αφού διατηρείται μία γευστική ισορροπία. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε γλυκά κουλούρια με μαρμελάδα ή άλλη πραλίνα, αλλά και αλμυρές παρασκευές όπως κουλούρια με γέμιση πίτσα ή στριφτάρια φέτας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα φουσκωτά κουλούρια με σοκολάτα:

Εκτέλεση για την ζύμη
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ξερή μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το χλιαρό γάλα στο οποίο μέσα έχουμε διαλύσει το στραγγιστό γιαούρτι, το αυγό και το ασπράδι. Ανακατεύουμε στην αρχή με μία ξύλινη κουτάλα.
Έπειτα ζυμώνουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη σε 7-8 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φύλλο και απλώνουμε τα σοκολατάκια. Ρολάρουμε και ενώνουμε σε στρογγυλό. Τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.
Έπειτα τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε χτυπήσει μαζί με το φρέσκο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο, για 30 λεπτά, εστία πάνω κάτω.
Tips
Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με αλμυρή γέμιση. Μπορούμε να τους δώσουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε. Μπορούν να γίνουν και με μερέντα. Στη διπλή δόση βγαίνουν 15.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr