Κινέζικο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα_

Κινέζικο Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και κάσιους, κατευθείαν από την…Κίνα.

    Συνοδευτικό

  • ρυζι Κατά βούληση μπασμάτι

Η Ασιατική κουζίνα ξεκίνησε να παίρνει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Μάλιστα παλιότερα είχαμε δοκιμάσει και το  ελληνικό σούσι. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε κινέζικο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και φυσικά κάσιους.

Το δοκιμάσαμε πρόσφατα και είναι απίστευτο το πως ταιριάζει το κάσιους με το κοτόπουλο. Μάλιστα εμείς είμαστε της παραδοσιακής κουζίνας και όταν ακούσαμε για κάσιους κάπως απορήσαμε. Όμως πραγματικά ήταν μία συνταγή που μας έκανε να φάμε και τα πιάτα.

Δείτε ακόμα Κοτόπουλο κοκκινιστό με κολοκυθάκια και μελιτζάνες

Απολαυστικό κινέζικο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα λοιπόν για τα επίσημα τραπέζια, για τον μπουφέ ή ακόμη και για το μεσημεριανό μας, όταν έχουμε όρεξη για κάτι πιο…ασιατικό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε και κόβουμε σε μπουκίτσες το κοτόπουλο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το κρεμμύδι σε μπαστουνάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο να σοταριστούν.

Ρίχνουμε την γλυκόξινη σάλτσα, την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τα κάσιους κομμένα στην μέση ή και στα τρία. Βράζουμε το φαγητό μας σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά γιατί κολλάει εύκολα.

Προς το τέλος προσθέτουμε το μηλόξυδο και το μέλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας και απολαμβάνουμε.

Tips για το Κινέζικο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Τα κάσιους τα έχουμε βάλει σε ζεστό νερό λίγη ώρα πριν τα ρίξουμε στο κοτόπουλο για να μαλακώσουν.

Κινέζικο_κοτόπουλο_με_γλυκόξινη_σάλτσα_ Κινέζικο_κοτόπουλο_με_γλυκόξινη_σάλτσα_ Κινέζικο_κοτόπουλο_με_γλυκόξινη_σάλτσα_ Κινέζικο_κοτόπουλο_με_γλυκόξινη_σάλτσα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Litsa Kokkoni

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close