Συνταγή για ελληνικό σούσι _

Συνταγή για ελληνικό σούσι. μία πολύ νόστιμη παραλλαγή του σούσι στις ελληνικές γεύσεις που θα αρέσει και στους πιο παραδοσιακους. Το σούσι είναι μία Ασιατική συνταγή που περιλαμβάνει συνήθως φύκια και ωμά θαλασσινά ή ψάρια. Η αλήθεια είναι πως το σούσι στην Ελλάδα είτε θα έχει φανατικούς εχθρούς είτε φανατικούς φίλους.

Είτε σας αρέσει το σούσι είτε όχι, η συγκεκριμένη συνταγή για ελληνικό σούσι θα σας αρέσει πολύ αφού είναι πολύ κοντά στις γεύσεις μας. Μπορεί επίσης να σας αρέσει πολύ και το «Σούσι» ρολάκια με κοτοσαλάτα .

Κι αν σας αρέσει γενικότερα η Ασιατική κουζίνα τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε το Ασιατικό κοτόπουλο σε μπουκίτσες

Η φίλη που εμπνεύστηκε αυτήν την συνταγή, αποφάσισε να συνδυάσει την συνταγή για τα ντολμαδάκια και να την φέρει στα μέτρα της, χρησιμοποιώντας αντί για αμπελόφυλλα, φύλλα για σούσι. Τώρα θα μα πείτε “μα που θα βρω φύλλα για σούσι;” .

Στα μεγάλα super market σίγουρα, θα σας απαντήσουμε εμείς. Αυτή η συνταγή λοιπόν περιέχει μία γέμιση με ρύζι Καρολίνα, δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο, χυμό λεμονιού, κρεμμυδάκι φρέσκο και ξερό και ωμό αβοκάντο και αγγούρι για να θυμίσει σούσι.

Είναι μία πολύ νόστιμη παραλλαγή του σούσι στις ελληνικές γεύσεις και σίγουρα αποτελεί μία μοναδική λύση για ορεκτικό ή ακόμη και κυρίως γεύμα αν σας αρέσουν τέτοια γεύματα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Συνταγή για ελληνικό σούσι

Εκτέλεση

Αρχικά μουσκεύουμε το ρύζι σε ένα μπολ με νερό για μία ώρα. Στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το άμυλο. Το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε το μισό ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα ξερά κρεμμύδια μαζί με τα φρέσκα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά να γυαλίσει. Στο ρύζι μας προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στο ρύζι μας το νερό και βράζουμε το ρύζι μέχρι να βράσει τελείως. Το θέλουμε σπυρωτό. Προσθέτουμε επίσης το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

Εκτέλεση για το ελληνικό σούσι

Μόλις γίνει το ρύζι μας και κρυώσει,  απλώνουμε πάνω σε μεμβράνη  τα φύλλα σουσί γεμίζουμε με το ρύζι άγγούρι και αβοκάντο σε κομμάτια. Κλείνουμε με την μεμβράνη σαν ρόλο και πατάμε πάνω στην μεμβράνη για να γίνει ρόλο. Αφήνουμε στο ψυγείο για να σταθεί και μετά κοβούμε σε ρολάκια με ένα μαχαίρι. Το ελληνικό σούσι είναι ετοίμο να το απολάυσουμε.

Εκτέλεση για την σώς γιαουρτιού

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και τα βάζουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το νερό, τον άνηθο, το αλάτι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σώς μας. Την βάζουμε στο ψυγείο για να διατηρηθεί δροσερή.

Τιπς

Αν δεν εχέτε φύλλα σούσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμπελόφυλλα.

συνταγή_για_ελληνικό_σούσι_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Elina Kiourtsidou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close