Κολοκυθοκεφτέδες με ντομάτα φέτα και ανθότυρο!

Οι αγαπημένοι μας κολοκυθοκεφτέδες τώρα και από τα χεράκια σας! Εύκολη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, ντομάτα και ανθότυρο πολύ νόστιμοι και λαχταριστοί. Ένα ιδανικό ορεκτικό για όλη την οικογένεια, ή και συνοδευτικό με το ουζάκι ή τη μπυρίτσα σας. Γίνονται αφράτοι, μυρωδάτοι και ανάρπαστοι.

Εκτέλεση

18 κεφτέδες / Χρόνος προετοιμασίας  25 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά /

Τρίβω τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα στραγγίζω καλά στις χούφτες μου να αφαιρέσω όσα περισσότερα υγρά μπορώ. Τα τοποθετώ σε ένα στραγγιστήρι, τα αλατίζω και τα αφήνω να κατεβάσουν τα υγρά τους για 1,5 ώρα τουλάχιστον.

Ωστόσο προετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά μου ξεφλουδίζω τις ντομάτες, τις κόβω κάθετα, αφαιρώ τα σπόρια τους, τις στραγγίζω καλά και τις κόβω σε κομματάκια. Τεμαχίζω τα τυριά σε κυβάκια και τα κρεμμύδια.
Αφού περάσει η ώρα και τα κολοκύθια έχουν κατεβάσει τα υγρά τους, τα στραγγίζω σφιχτά πάλι για τελευταία φορά και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτω σε αυτό τις τεμαχισμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα τυριά. Συνεχίζω με τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το βασιλικό, τον δυόσμο, τα καρυκεύματα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μου.
Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω στο μεγάλο μπολ. Τέλος ρίχνω το αλεύρι και το ενώνω με τα υπόλοιπα υλικά για να μπορέσει να σφίξει το μείγμα.

Βάζω το τηγάνι με το λάδι σε μέτρια φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά, παίρνω από το μείγμα κουταλιές και τις ρίχνω μέσα πιέζοντας την επιφάνεια τους λίγο ώστε να απλώσουν και να μπορέσουν να ψηθούν για 4 περίπου λεπτά. Μόλις πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα τους γυρίζω και από την άλλη πλευρά και αφού ετοιμαστούν τους βγάζω και τους τοποθετώ πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρω ζεστούς ή κρύους.

Κολοκυθοκεφτέδες με ντομάτα φέτα και ανθότυρο!

Συνταγή/Εκτέλεση από το paxxi.gr

Φωτογραφία από την Nancy Michalakou

Close