Υλικά:
- κοτόπουλο 1 φιλέτο από στήθος
- πράσο 1
- κρεμμυδι 3-4 φρέσκα
- πιπεριά 1 κίτρινη
- μπεικον 5-6 φέτες
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- κρεμα γαλακτος 1 μικρή
- αυγα 1 μεγάλο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κεφαλογραβιέρα 150 γραμμάρια
- παρμεζανα 100 γραμμάρια τριμμένη
Για το άλειμμα:
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το φύλλο:
Συνταγή για κοτόπιτα με κρέμα γάλακτος και μπέικον. Κοτόπιτα με τραγανό φύλλο σφολιάτας που μπορούμε να το φτιάξουμε με το κοτόπουλο που περίσσεψε για ορεκτικό στο Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για ένα χορταστικό βραδινό. Φτιάχνεται και με φύλλο κουρού. Η βελούδινη γέμιση με κρέμα γάλακτος κάνει αυτή τη κοτόπιτα σκέτη κόλαση. Πανεύκολη και με οικονομικά υλικά
Η κοτόπιτα είναι μία από τις αγαπημένες μας συνταγές και σήμερα θα την δοκιμάσουμε στη πιο απολαυστική της μορφή, με κρέμα γάλακτος και μπέικον. Εμείς την φτιάξαμε με φύλλο σφολιάτας, αλλά μπορούμε να την φτιάξουμε και με φύλλο κουρού και με σπιτικό φύλλο για πίτες. Δοκιμάστε την με το κοτόπουλο που περίσσεψε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση :

Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε σε κυβάκια την κίτρινη πιπεριά. Τέλος ψιλοκόβουμε και το μπέικον.

Σοτάρουμε το πράσο, τη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μπέικον σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι, αφού θα βγάλει λίπος το μπέικον και αφού μαραθούν τα υλικά μας προσθέτουμε το βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Το σοτάρουμε και αυτό.
Μεταφέρουμε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένο άνηθο. Επίσης προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, την κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους και την τριμμένη παρμεζάνα.
Κοτόπιτα σε φόρμα κέικ

Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη. Παίρνουμε μία λαδωμένη λαμαρίνα και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε την κοτόπιτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Λαδώνουμε την πίτα και την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Χαράζουμε λίγο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο, αντιστάσεις, πάνω κάτω.

Κοτόπιτα με κρατσανιστό φύλλο
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr