Η πιο ζουμερή και νόστιμη κοτόπιτα με κρατσανιστό φύλλο και μπεσαμέλ για να εκμεταλλευτούμε κατάλληλα το κοτόπουλο που μας περίσσεψε και όχι μόνο. Υπέροχη πρόταση για σχολικό κολατσιό, ολοήμερο ή ακόμη και κάποιον γιορτινό μπουφέ ή τραπέζι.
- νερό 1 ποτήρι περίπου
- ελαιολαδο 100 ml
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2μιση κούπες του τσαγιού
Υλικά
- κοτόπουλο 2 κομμάτια από στήθος βρασμένο και ψιλοκομμένο
- πιπεριά 2 χρωματιστές ψιλοκομμένες
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
Για την γέμιση
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κουταλιές της σούπας
- κρόκους αυγού 1
- ρεγκάτο 1 κούπα τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
Η κοτόπιτα είναι από τις αγαπημένες μας συνταγές για πίτες και σήμερα βρήκαμε για εσάς την καλύτερη συνταγή. Θα φτιάξουμε μία λαχταριστή κοτόπιτα με κρατσανιστό φύλλο που δαγκώνεις και κάνει “κρατς” στην καρδιά μας…και φυσικά μία ζουμερή γέμιση.
Εμείς φτιάχνουμε αυτήν την κοτόπιτα με κρατσανιστό φύλλο κάθε φορά που μας περισσεύει κοτόπουλο μετά από μπάρμπεκιου με την οικογένεια, το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς και γενικά κάθε φορά που δεν θέλουμε να πετάξουμε κοτόπουλο. Αξίζει να την δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κοτόπιτα με κρατσανιστό φύλλο:
Εκτέλεση για την γέμιση της κοτόπιτας με κρατσανιστό φύλλο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές ψιλοκομμένα μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κομματάκια και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Αφήνουμε την γέμιση στην άκρη.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ της κοτόπιτας με κρατσανιστό φύλλο
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το χλιαρό φρέσκο γάλα ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να πήξει.
Δείτε ακόμα Κοτόπιτα με ζύμη σφολιάτας σε ρολό
Όταν πήξει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ρεγκάτο και το μείγμα της γέμιση. Ανακατεύουμε και πάλι και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κοτόπιτα με κρατσανιστό φύλλο
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να θρυμματίζεται το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι και σιγά σιγά το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη. Αλείφουμε την ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια. Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε το πρώτο μπαλάκι και το ανοίγουμε σε φύλλο. Βάζουμε το φύλλο σε ένα λαδωμένο ταψί 32 εκατοστών και αλείφουμε με ελαιόλαδο το πρώτο φύλλο. Ανοίγουμε ακόμη ένα φύλλο και το βάζουμε και αυτό στο ταψί.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Το αλείφουμε εξίσου με ελαιόλαδο και από πάνω στρώνουμε την γέμιση. Κλείνουμε με ακόμη 2 φύλλα που τα έχουμε λαδώσει κι αυτά εξίσου ενδιάμεσα. Αλείφουμε την πίτα μας με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες