Κουλούρια γεμιστά με τυρί, μανιτάρια και ντομάτα

Συνταγή για αφράτα κουλούρια γεμιστά με φέτα, μανιτάρια, πιπεριές και ντομάτα. Χορταστικά κουλούρια γεμιστά ιδανικά για κολατσιό, για το σχολείο ή την παραλία. Γίνονται μαλακά και μυρωδάτα, για να τρώνε μικροί και μεγάλοι όλες τις ώρες! Στη γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει ανάλογα με το γούστο σας!

Δείτε επίσης Φλογέρες με κρέμα από διάφορα τυριά & σουσάμι ιδανικά για κολατσιό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολάκι το γάλα με τη ζάχαρη,τη μαγιά και 1-2 κ.σούπας από το αλεύρι. Αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι,το αλάτι,το ξύσμα και το βούτυρο χτυπημένο μαζί με το αυγό (προσέχουμε πολύ τη θερμοκρασία τους, να είναι χλιαρή ,για να μη μας καταστρέψουν τη μαγιά.)

Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε καλά να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Λαδώνουμε το μπολ, ξαναβάζουμε τη μπαλίτσα μας και αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη με μια πετσέτα, ώσπου να διπλασιαστεί.

Τότε την ξαναπατάμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο πάχους 1 εκατοστό. Ρίχνουμε επάνω το μείγμα και διπλώνουμε στη μέση.
Με τον πλάστη πατάμε πάλι τη ζύμη και τη διπλώνουμε πάλι στη μέση.
Την πατάμε πάλι με το πλάστη και την ανοίγουμε προσεχτικά.

Διπλώνουμε πάλι μια φορά και περνάμε πάλι με τον πλάστη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ενα μεγάλο κορδόνι, ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε. Φτιάχνουμε τα κουλούρια.

Για τη γεμιση:

Σοτάρουμε για λίγο σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με την πιπεριά και τα μανιτάρια. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τρίβουμε φέτα και γκούντα και ψιλοκόβουμε φρέσκια τομάτα και ελιές πράσινες.

Για την επικάλυψη τα βουτάμε σε πιάτο με πετιμέζι αραιωμένο με λίγο νεράκι και μετά στο σουσάμι.
Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς.

Δείτε επίσης Σας περίσσεψε κιμάς; Μαλακά ψωμάκια γεμιστά με κασέρι ιδανικά για κολατσιό!

Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou

κουλούρια γεμιστά άψητα Κουλούρια γεμιστά με τυρί, μανιτάρια και ντομάτα κουλούρια γεμιστά 4 κουλούρια γεμιστά 3 κουλούρια γεμιστά 2 κουλούρια γεμιστά

Close