κρουασάν-για-γέμισμα-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα κρουασάν για γέμισμα αλμυρά ή γλυκά που μπορούμε να τα κόψουμε στη μέση και να τα γεμίσουμε με πραλίνα, μαρμελάδα, τυριά, αλλαντικά και ό,τι άλλο μας αρέσει. από τη φίλη μας Ιουλία Τζηκα.

 

Κρουασανάκια muffins αφρός

 

Τα κρουασάν είναι υπέροχα και είναι το ίδιο νόστιμα και γλυκά και αλμυρά. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε σκέτα κρουασάν που μπορούμε να τα κόψουμε στη μέση και να τα γεμίσουμε με πραλίνες, μαρμελάδες, τυριά, αλλαντικά και ό,τι άλλο μας αρέσει. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και μπορείτε να τα γεμίσετε και με πραλίνες χρησιμοποιώντας σύριγγα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασάν για γέμισμα:

κρουασάν-για-γέμισμα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα κρουασάν για γέμισμα

Βάζουμε σε μία λεκάνη το χλιαρό φρέσκο γάλα. Διαλύουμε στο γάλα την ξερή μαγιά, το ελαιόλαδο και τα αυγά και ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γάλα και προσθέτουμε και τους κρόκους αυγού.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, σκεπασμένη σε ζεστό μέρος. Έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο.

 

Αφράτα κρουασάν βουτύρου για το σχολείο

 

Χαράζουμε το κάθε φύλλο σε τριγωνάκια και ρολάρουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά στις αντιστάσεις.

Tips για τα κρουασάν για γέμισμα

Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 20-25 γραμμάρια νωπή μαγιά. Μπορούμε να βάλουμε και λιγότερη ζάχαρη στη ζύμη.

κρουασάν-για-γέμισμα-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close