κρουασάν-βουτύρου-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Αφράτα κρουασάν βουτύρου από την Τζένη Τσανακτσίδου για το ταπεράκι του σχολείου. Μοσχομυριστά και φουρνιστά. Μπορείτε να τα δώσετε στα παιδιά σκέτα ή να τα γεμίσετε με σπιτική μαρμελάδα ή μερέντα! Η τέλεια επιλογή για πρωινό, για όλη την οικογένεια.

Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου μοιράζεται μαζί μας την δική της συνταγή για αφράτα κρουασάν βουτύρου. Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή να τα γεμίσουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα και να τα δώσουμε ακόμη και για σχολικό κολατσιό.

Δείτε ακόμα Κρουασανάκια muffins αφρός

Ένα σπιτικό κρουασάν είναι μία άριστη επιλογή για πρωινό όλης της οικογένειας αλλά και για σνακ ή γλυκό μέσα στη μέρα. Είναι πεντανόστιμα και σκέτος αφρός, ακόμη και χωρίς κάποια γέμιση, με μία απαλή γλυκύτητα και έντονο άρωμα βουτύρου.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου 

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασάν βουτύρου:

κρουασάν-βουτύρου-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Εκτέλεση για τα κρουασάν βουτύρου

Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα, το νερό, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα για 15 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Επίσης βάζουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

κρουασάν-βουτύρου-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε παράλληλα. Σταματάμε να ζυμώνουμε όταν πάρουμε μία αφράτη και λεία ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.

Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπάλες. Τις αφήνουμε κι αυτές να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος σκεπασμένες για άλλα 10 λεπτά. Έπειτα ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι με μέγεθος περίπου 20 εκατοστών. Αλείφουμε το κάθε φύλλο με το λιωμένο βούτυρο.

κρουασάν-βουτύρου-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Δείτε ακόμα Σπιτικά κρουασάν βουτύρου με σοκολάτα

Βάζουμε το ένα φύλλο βουτυρωμένο πάνω από το άλλο και αφήνουμε τα φύλλα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα ανοίγουμε σε μεγάλο φύλλο με μέγεθος περίπου 65-70 εκατοστά. Χωρίζουμε σε 16 τρίγωνα ή όσα θέλουμε και ρολάρουμε το κάθε τρίγωνο σε κρουασάν.

Αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά τα κρουασάν να φουσκώσουν σκεπασμένα σε ζεστό μέρος. Έπειτα χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το νερό και αλείφουμε τα κρουασάν. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.

κρουασάν-βουτύρου-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close