Σήμερα η συνταγή μας έχει Κυκλαδίτικο αέρα, αφού φτιάχνουμε για εσάς Κυκλαδίτικη τυροκουλούρα με καταγωγή…από την πανέμορφη Μύκονο. Αυτή η τυροκουλούρα μπορεί να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και μην διστάσετε να την προσφέρετε και σαν σχολικό κολατσιό.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- ελαιολαδο 50 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαρη 1 πρέζα
- ξύδι 20 γραμμάρια
- νερό 300 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
Υλικά
- κοπανιστή Μυκόνου 30 γραμμάρια
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια Ίου
- γραβιέρα 150 γραμμάρια Νάξου
- φέτα 150 γραμμάρια
- ντοματίνια 300 γραμμάρια ψίχα, Πάρου
- ελαιολαδο 30 γραμμάρια
- ρίγανη 2 πρέζες ξερή
- αλατι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Η Μύκονος είναι ένα νησί διάσημο για την διασκέδασή του, όμως έχει και μερικές λιχουδιές που αξίζει να δοκιμάσετε. Σαν αυτή την Κυκλαδίτικη τυροκουλούρα Μυκόνου που περιέχει τυριά από όμορφα νησιά των Κυκλάδων όπως είναι η Ίος, αλλά και ντοματίνια για την…δροσερή υφή τους.
Είναι μία τραγανή και πεντανόστιμη Κυκλαδίτικη τυροκουλούρα που θα σας φέρει σε επαφή με τον πολιτισμό και τις γεύσεις της Μυκόνου και μπορείτε να την φτιάξετε για να απογειώσετε τον μπουφέ σας, να ολοκληρώσετε το τραπέζι σας, να την προσφέρετε σαν αλμυρό μεζέ για την μπύρα αλλά ακόμη και για σχολικό κολατσιό και ειδικά κολατσιό για ολοήμερο σχολείο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κυκλαδίτικη τυροκουλούρα Μυκόνου:
Εκτέλεση για την γέμιση της κυκλαδίτικης τυροκουλούρας Μυκόνου
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ και χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε την κοπανιστή Μυκόνου, το κεφαλοτύρι, την γραβιέρα, την φέτα, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή κρέμα. Αν θέλουμε να το ανακατέψουμε στο μίξερ, έχουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Στο τέλος προσθέτουμε την ψίχα από τα ντοματίνια και την ρίγανη και ανακατεύουμε λίγο ακόμη μέχρι να πάνε παντού και τα δύο τελευταία υλικά μας.
Εκτέλεση για το φύλλο της κυκλαδίτικης τυροκουλούρας Μυκόνου
Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού το κοσκινίσουμε, ανοίγουμε με το χέρι μας μία λακκούβα στην μέση του άλευρου και βάζουμε μέσα στην λακκούβα το ελαιόλαδο, το αλάτι, την ζάχαρη και το ξύδι.
Ξεκινάμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό έτσι ώστε να πάρει όσο χρειαστεί. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Μοιράζουμε την ζύμη μας σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με την βοήθεια του κορν φλάουρ σε φύλλο με τον πλάστη ή με μηχανή χεριού.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε λωρίδες με 50 εκατοστά σε μήκος και 15 εκατοστά σε πλάτος περίπου. Στην φαρδιά πλευρά της ζύμης προσθέτουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε την άκρη για να κολλήσει και ενώνουμε τις δύο άκρες έτσι ώστε να σχηματιστεί η κουλούρα.
Δείτε ακόμα Τυροκούλουρα με σφολιάτα
Τηγανίζουμε τις κουλούρες σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια. Στο τέλος τις πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες