Συνταγή για γεμιστά πιτσάκια με γαλοπούλα και μανιτάρια για το σχολικό κολατσιό αλλά και το παιδικό πάρτι, με αφράτη σπιτική ζύμη.
Υλικά:
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κεσεδάκια
- ηλιέλαιο 1 κεσεδάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5-6 κεσεδάκια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλατι 1 πρέζα
Για τη γέμιση:
- σάλτσα ντομάτας 150 ml περίπου για πίτσα
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια περίπου που λιώνει
- γαλοπουλα 6-7 φέτες
- μανιταρια 1-2 κονσέρβες
- ρίγανη Κατά βούληση
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για αφράτα πιτσάκια με σπιτική ζύμη, σαν ψωμάκια για το ταπεράκι του σχολείου. Με τυρί, γαλοπούλα και μανιτάρια, αυτά τα πιτσάκια είναι κατάλληλα για παιδιά, ενώ μπορείτε να βάλετε ή να αφαιρέσετε όποια υλικά σας αρέσουν.
Τα παιδιά χρειάζονται νόστιμες και χορταστικές συνταγές για να τα κρατάει χορτάτα και να μπορούν να συγκεντρωθούν στο σχολικό πρόγραμμα.
Πιτσάκια σε θήκες muffin
Σήμερα θα φτιάξουμε πιτσάκια με σπιτική ζύμη, σαν γεμιστά ψωμάκια, με σάλτσα ντομάτας και γαλοπούλα. Η γαλοπούλα είναι το πιο υγιεινό αλλαντικό για παιδιά ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και το σπιτικό παριζάκι κοτόπουλο.

Εκτέλεση
Σε ένα ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μέτρια ζύμη, όχι πολύ σφιχτή. Χωρίζουμε την ζύμη σε 18 μπαλάκια περίπου, των 80 γραμμαρίων.

Ανοίγουμε τη ζύμη και βάζουμε σε κάθε φυλλαράκι από 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας, τριμμένο μιξ τυριών, ψιλοκομμένη γαλοπούλα και λίγα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και κλείνουμε την ζύμη σε μπαλάκι.
Αφράτα πιτσάκια σε σχήμα Φατσούλα για το παιδικό πάρτι
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο. Αλείφουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, περίπου για 30-40 λεπτά.
Tips
Αντί για στραγγιστό γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε 500 ml ξινόγαλο.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Milka Arandjelović
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr