Συνταγή για λαχταριστή Σαρακοστιανή μηλόπιτα με ζουμερή γέμιση και μία βάση με την κλασική τεχνική 1 2 3 4. Μία εύκολη και απολαυστική μηλόπιτα για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- κανελά 1 κουταλιά της σούπας σε σκόνη
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
- μηλα 5
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
Για τη βάση :
- ελαιολαδο 160 ml (1 ποτηράκι του κρασιού της ταβέρνας)
- ζαχαρη 1.5 ποτηράκι του κρασιού της ταβέρνας
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 3 ποτηράκια του κρασιού της ταβέρνας
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 4 ποτηράκια του κρασιού της ταβέρνας
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- βανίλια 1
Συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα έτσι ώστε ακόμη και την περίοδο της Σαρακοστής να μη στερηθούμε τη νοστιμιά και την απόλαυση, ενός γλυκού. Αρωματική, με μελωμένη γέμιση μήλου και μία βάση με την κλασική τεχνική 1 2 3 4.
Η Σαρακοστή είναι μια περίοδος νηστείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε τις γλυκές απολαύσεις. Αντιθέτως, η φύση μας προσφέρει απλόχερα υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν λαχταριστά και αρωματικά γλυκά χωρίς ζωικά προϊόντα.
Μια τέτοια γλυκιά πρόταση είναι η Σαρακοστιανή μηλόπιτα. Είναι ένας απόλυτα νηστίσιμος και απολαυστικός συνδυασμός αφράτης ζύμης και ζουμερών μήλων. Χωρίς βούτυρο και αυγά, αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα που αγαπάμε, αυτή η μηλόπιτα είναι ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας.
Νηστίσιμα Σοκολατάκια Dubai Χωρίς Ζάχαρη με 4 υλικά
Είτε τη σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι είτε τη συνοδεύετε με τον καφέ σας, αυτή η συνταγή υπόσχεται να ικανοποιήσει τις αισθήσεις σας, αποδεικνύοντας πως η νηστεία μπορεί να είναι εξίσου απολαυστική!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Σαρακοστιανή μηλόπιτα:

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κορν φλάουρ. Σε μία μπασίνα κόβουμε σε μεγάλους κύβους τα μήλα. Προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί Ν28, απλώνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, στους 175 βαθμούς Κελσίου. Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη βανίλια και την μαγειρική σόδα.
Αφράτο νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το αλεύρι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά. Κάνουμε τη δοκιμή με το μαχαίρι κι αν βγει στεγνό, η μηλόπιτα είναι έτοιμη.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr