Λουκουμάδες - κερασιού-

Σήμερα θα φτιάξουμε λουκουμάδες κερασιού για να ξετρελάνουμε τους καλεσμένους μας με αυτό το πρωτότυπο κέρασμα.

Θέλετε να το απολαύσετε σαν ατομικό γλυκό; Θέλετε να το απολαύσετε σαν κέρασμα μαζί με τους φίλους και τους συγγενείς; Θέλετε να αναδείξετε τον μπουφέ σας με μία πρωτότυπη συνταγή; Σας αρέσουν απλά τα κεράσια;

Για όποιον λόγο κι αν αποφασίσατε να κάνετε κλικ σε αυτήν την συνταγή, δε θα χάσετε. Πεντανόστιμοι λουκουμάδες κερασιού με πολύ απλά υλικά. Τραγανοί απέξω, μαλακοί από μέσα. Με το κοτσανάκι τους και φυσικά χωρίς κουκούτσια, αυτό το γλυκό θα σας μείνει αξέχαστο. Δοκιμάστε επίσης και τους ιταλικούς λουκουμάδες με ζάχαρη. Δείτε παρακάτω

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε καλά τα κεράσια μας και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κεράσι περίπου στην μέση για να βγάλουμε το κουκούτσι. Δεν το πιέζουμε γιατί θα διαλυθεί. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κεράσια μας και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.

Στο μεταξύ κάνουμε ένα χυλό με τους κρόκου των αυγών, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Προσθέτουμε την μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με μία μαρίζ.

Δείτε ακόμα Graffe Napoletane: Αφράτοι λουκουμάδες

Στην συνέχεια βουτάμε τα κεράσια στον χυλό και τα αφήνουμε στην άκρη, εκτός ψυγείου για 40 λεπτά. Αφού περάσουν τα 40 λεπτά, τηγανίζουμε τα κεράσια σε μία κατσαρόλα με καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια. Αφού στραγγίξουν απολαμβάνουμε.

Tips για τους λουκουμάδες κερασιού

Μπορείτε να βάλετε κανέλα και ζάχαρη στο πασπάλισμα ή ακόμη και μερέντα αν θέλετε.

Λουκουμάδες- κερασιού-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Κορλού

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close