Συνταγή για λαχταριστή μακαρονόπιτα για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με αφράτη μπεσαμέλ, φέτα και τυριά που λιώνουν. Σκέτη κόλαση!
Υλικά:
Για τη μπεσαμέλ:
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- αυγα 2 μέτρια
- αλατι 2 πρέζες
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
Για τα ζυμαρικά:
Για το γκρατινάρισμα:
- μιξ τυριών 350 γραμμάρια για γκρατινάρισμα
Νόστιμη και αφράτη μακαρονόπιτα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με χοντρό μακαρόνι για παστίτσιο, μπεσαμέλ, φέτα και τυριά που λιώνουν. Είναι η πιο μερακλήδικη και κολασμένη μακαρονόπιτα και σίγουρα πρέπει να την εντάξει στον γιορτινό σου μπουφέ. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης θα σου πει όλα τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία.
Η μακαρονόπιτα είναι από τις πιο κλασικές συνταγές. Αυτή τη φορά όμως θα σου δείξουμε τη πιο κολασμένη μακαρονόπιτα που είναι μπουκιά και συχώριο! Αυτή η πίτα δεν πρέπει να λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μακαρονόπιτα:

10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
40′-45′ Χρόνος Ψησίματος
8-10 Μερίδες
INGREDIENTS
5 sheets of phyllo 100 g melted butter Water
1 liter of milk 100 g plain flour 100 g butter
2 medium eggs 2 pinches of salt Pepper Nutmeg
400 g bucatini pasta 250 g Greek feta cheese
350 g mixed grated cheeses for gratin
GERMAN
ZUTATEN
5 Blätter Filoteig 100 g geschmolzene Butter Wasser
1 Liter Milch 100 g Mehl 100 g Butter
2 mittelgroße Eier 2 Prisen Salz Pfeffer Muskatnuss
400 g Bucatini-Nudeln 250 g griechischer Feta
350 g geriebener Käse (gemischt) zum Überbacken
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στη φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, Μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Απευθείας όπως είναι ζεστά τα ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το Τυρί φέτα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ταψί 36 εκατοστών αλείφουμε λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα χωρίς να ξεχνάμε να ραντίζουμε κάθε φορά με βούτυρο και Νερό.

Ρίχνουμε από πάνω τα ζυμαρικά ομοιόμορφα να πάνε παντού. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Κόβουμε και απολαμβάνουμε. Καλή σας επιτυχία!! Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Άλλες συνταγές για μακαρονόπιτα που θα λατρέψεις:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr